У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Концепція державного регулювання підприємницького сектора економіки

     

      Вплив держави на економіку - явище надзвичайне різнобічне і включає систему регуляторів, що діють у різних напрямках.

      Деражавне регулювання ринкової економіки повинно бути цілісною системою, в якій наявне певне сполучення елементів і яка реалізується як комплекс взаємопов’язаних заходів різних видів і відповідних державних органів, що реалізують ці заходи.

      Розвиток теорії державного регулювання, обумовлений еволюцією ринку обумовив появу двох напрямків економічної думки - монетаристської та кейнсіанської концепцій. Вихідним положенням зазначених теорій регулювання є визнання того, що конкурентна ринкова економіка функціонує в автономному режимі, на основі закладених у ній функцій саморегулювання і саморозвитку, однак межі саморегулювання визначають по-різному. Питання полягає в місці, роли і межах державної присутності в макроекономічному регулюванні є одним з найбільше дискусійних в економічній теорії. Усі наступні концепції є похідними від цих основоположних шкіл, що відрізняються підходом до вирішення питання в масштабах і формах державного втручання в економічні процеси.

      Цілі, форми і методи державного регулювання в значному ступені обумовлені соціально-економічним ладом суспільства, стратегічними задачами розвитку економіки країни, розміщенням соціально-політичних сил у суспільстві, адміністративно-територіальним устроєм, міжнародними вимогами і зобов'язаннями держави.

      Державне регулювання економіки засноване на використанні різних економічних і адміністративних методів, за допомогою яких здійснюється вплив держави на процеси накопичення та споживання, на темпи і пропорції розвитку окремих галузей і територій. Без державної участі також неможливий відтворювальний процес.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.