У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінювання залежностей відносних показників інтенсивності регіонального розвитку

     

      Державна регіональна політика – основа національної стратегії сталого розвитку України, ґрунтується на ефективному управлінні соціальною та економічною сферами регіонального розвитку [6, 176, 187, 251, 267]. Розгляд і розробка методологічних положень застосування статистичних методів кількісного вивчення взаємозв’язків для оцінювання залежностей відносних показників інтенсивності регіонального розвитку є актуальним питанням в умовах здійснення цілеспрямованих дій держави у сфері управління національного зростання. Сучасна економічна діяльність господарюючих суб’єктів неможлива без оцінки зв’язків між різними чинниками та результативними показниками, виявлення їх тенденцій та розробки економічних нормативів і прогнозів на основі статистичного оцінювання взаємозв’язків соціально-економічних явищ та методів кількісного вивчення залежностей. Вивчення впливу чинників на розвиток економіки, соціальні та економічні процеси у ній, пізнання їх тенденцій і закономірностей є ефективним засобом налагодження господарського механізму на досягнення високих економічних результатів. Зважаючи на те, що кількість регіонів України представляє нечисленну статистичну сукупність (27 суб’єктів), необхідно вибрати адекватні статистичні методи аналізу даних для прийняття обґрунтованих управлінських рішень як на державному, так і на регіональному рівнях. Тому вважаємо, що для кількісної оцінки залежностей та прогнозування розвитку соціальних та економічних процесів є використання поряд з регресійним і кореляційним аналізом методу статистичних рівнянь залежностей, що значно підвищує рівень аналітичних можливостей в оцінці взаємозв’язку, прогнозуванні та моделюванні соціально-економічних явищ.

      Створення надійної інформаційної бази для менеджменту в усіх галузях економіки неможливе без врахування дії різних чинників, які формують результати роботи організацій (підприємств), а також покращення рівня застосування статистичних даних для потреб управління у сфері соціального та економічного розвитку [187, 268].

      Одночасно доцільно виділити окремо вплив чинників, що залежать безпосередньо від прийняття управлінських рішень даним об’єктом господарювання (підприємством, фірмою, асоціацією підприємств, чи регіоном), та вплив чинників, що від менеджменту на даному господарському об’єкті не залежать.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.