У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічна природа та особливості функціонування світового валютного ринку

     

      Перехід людства від аграрної до індустріальної цивілізації, що супроводжувався первісним нагромадженням капіталу, поглибленням суспільного та міжнародного поділу праці, інтернаціоналізацією господарського життя, привів до формування світового ринку та світового господарства, сприяв подальшому розвитку міжнародних економічних, у тому числі й валютно – фінансових, відносин вдосконаленню їх функціонально – інституційної структури. Починаючи з другої половини ХХ ст у результаті поширення загальної тенденції глобалізації суспільного життя, міжнародні економічні відносини набувають прискореної активізації. Поглиблюються міжнародний поділ праці, інтернаціоналізація господарського життя, збільшується відкритість національних економік, розвиваються та укріплюються міжнаціональні економічні структури. Міжнародні зв’язки пронизують більшість національних економік, справляючи значний вплив на світову економіку. Базуючись на економіці окремих держав, міжнародні економічні відносини певною мірою залежать від них.

      Однією з тенденцій сучасного розвитку міжнародних економічних відносин стало значне зростання масштабів, напрямів та форм здійснення торговельних і фінансових операцій. На сучасному етапі розвитку міжнародних економічних відносин ці операції набувають великого значення для розвитку національних економік багатьох країн, які тією чи іншою мірою залучені до цього процесу. Такий широкий розвиток торговельних та фінансових операцій на міжнародному рівні спричинив об'єктивну необхідність в активному розвитку як національних, так і міжнародних та світового валютних ринків.

      Валюти тих держав, національна економіка яких має найбільшу вагу у світовому господарстві і значною мірою впливає на міжнародну торгівлю та рух капіталу, набувають статусу провідних. Інші валюти виконують у міжнародній сфері лише окремі функції, наприклад, функцію міжнародної торговельної валюти.

      Треба зазначити, що головною причиною появи і розвитку валютних ринків була необхідність обслуговування міжнародних економічних відносин. Спочатку валютні ринки обслуговували лише торговельні операції, а потім – з розвитком міжнародних валютних відносин – почали обслуговувати й інші види операцій. Без ефективного функціонування міжнародних та світового валютних ринків міжнародна економічна діяльність, ведення та обслуговування бізнесу в міжнародних масштабах на сьогоднішній день неможливі, про що свідчать обсяги операцій на валютному ринку – близько 4 трлн. дол. на добу, що робить його найбільшим ринком в світі [238, 239]. Отже, ми з’ясували, що важливим елементом міжнародних відносин є валютні відносини, тобто сукупність економічних відносин, пов’язаних з функціонуванням грошей як світового інструменту – «світових грошей», що обслуговує зовнішню торгівлю та послуги, міграцію капіталу, робочої сили, переведення прибутків у інвестиції, надання позик та субсидій, науково-технічний обмін, туризм, державні та приватні перекази тощо [1, 70].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.