У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність економічного механізму та його зв'язок з господарським механізмом

     

      Аграрний сектор України є важливою складовою національної економіки. Його продукція становить 75% фонду споживання, що істотно впливає на життєвий рівень населення, соціально-політичний клімат і стабільність у державі [46]. Від ефективності функціонування АПК залежить стабільна соціальна обстановка в суспільстві та продовольча безпека держави. Нині АПК знаходиться на шляху трансформації, глибокі соціально-економічні перетворення в агропромисловому виробництві України, його перехід до ринкової економіки набули незворотного характеру. Разом з тим кризова ситуація, яка уразила всі галузі аграрної сфери, призвела до руйнації матеріально-ресурсного потенціалу сільського господарства, істотного спаду виробництва сільськогосподарської продукції, зниження платоспроможності населення та посилення соціальної напруги в суспільстві. Підвищення ефективності та конкурентоспроможності підприємств АПК, вихід їх з кризового стану, забезпечення сталого розвитку аграрного сектору потребують розробки та застосування нових ідей, концепцій, підходів та методів організації виробництва і управління, більш адекватних теперішній в Україні економічній ситуації. Тому в сучасних умовах особливого практичного значення набуває розробка і реалізація ефективного економічного механізму сталого розвитку аграрного сектора, який би забезпечив відтворення суспільного продукту в розмірах, здатних задовольнити якісні та кількісні суспільні потреби в продовольчих та непродовольчих товарах.

      У зв’язку з цим на Четвертих річних зборах Всеукраїнського конгресу вчених економістів-аграрників прийнято рішення внести пропозиції Міністерству аграрної політики України та Українській академії аграрних наук про розробку Національної програми поетапного розвитку агропромислового комплексу України на 2005 – 2010 рр., спрямованої на забезпечення продовольчої безпеки країни. У програмі має бути розроблений економічний механізм функціонування аграрного виробництва в ринкових умовах [140, с. 719].

      В кінцевому підсумку формування ефективного економічного механізму функціонування аграрного виробництва в ринкових умовах повинно розпочинатися з розкриття його економічної сутності, структури, взаємозв’язку з іншими економічними категоріями. Необхідно відзначити, що на сьогоднішній день в економічній літературі не існує однозначної трактовки сутності економічного механізму. До того ж, розглядаючи розвиток сільськогосподарського виробництва, крім вищезазначеного механізму, значна увага приділяється ще й поняттям господарського, ринкового механізмам.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.