У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Підвищення економічної ефективності виробництва як чинник сталого розвитку

     

      В умовах переходу до ринкової економіки питання ефективності функціонування підприємств не втрачає своєї актуальності, а набуває гостроти, адже ринок не визнає неефективних економічних агентів. Особливо нагальним це питання є для аграрних підприємств в умовах їх реформування, оскільки за всі роки незалежної й суверенної держави, на жаль, не вдалося досягти більш-менш стабільної фінансової ситуації, подолати цілий ряд негативних тенденцій в економіці сільськогосподарського виробництва.

      Аграрний сектор протягом останніх років працює на межі збитковості, а окремі галузі, насамперед тваринницькі, є хронічно збитковими, що не забезпечує навіть простого відтворення, не говорячи вже про розширене. Тому в умовах сучасного розвитку сільськогосподарського виробництва в Україні, де ще існує ряд невирішених проблем, пов’язаних з низькою результативністю господарської діяльності, існує гостра необхідність продовжувати дослідження щодо підвищення економічної ефективності в аграрних формуваннях для забезпечення їх сталого розвитку.

      Сільськогосподарське виробництво України останніми роками зазнало великих змін. Загальна соціально-економічна криза спричинила значне зменшення обсягів виробництва у всіх галузях народного господарства. У важких економічних умовах опинилися й аграрні формування. В умовах ринкової економіки сільськогосподарські підприємства у своїй діяльності прагнуть досягти кількох цілей: збільшення продажу виробленої продукції, зростання власного капіталу, загальної маси прибутку та частки на ринку. Їх намагання одержувати якомога більший прибуток і приводить до досягнення ефективності у виробничій сфері. Враховуючи те, що саме прибуток займає найважливіше місце в системі показників економічної ефективності товарного виробництва, даний показник нами був обраний як факторна ознака при проведенні статистичного групування з метою дослідження впливу економічної ефективності сільськогосподарського виробництва на сталість його розвитку.

      Даний метод економічних досліджень дозволив нам об’єднати об’єкти спостереження у групи з метою вивчення результативних показників у цих групах та аналізу їх змін при переході від групи до групи.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.