У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Соціально-економічна сутність інноваційного аспекту суспільного розвитку

     

      Сучасний суспільний розвиток, на нашу думку визначають, насамперед, такі фактори: 1) зростання кількості і потреб населення; 2) розвиток процесів глобалізації і загострення глобальних економічних проблем; 3) регулювання економік країн світу на основі поєднання ринкового механізму і методів державного регулювання; 4) мілітаризація економіки; 5) науково-технічний прогрес.

      Взаємодія зазначених факторів має суперечливий характер і утворює цілу систему протиріч: «суспільство (з його різноманітними матеріальними і духовними цінностями) – природа – економіка – політика – наука й освіта».

      Визначальне протиріччя в цій системі – це протиріччя між людиною (суспільством) і природою, тобто ставлення людини до природи. Їх взаємодія становить зміст системи продуктивних сил суспільства. Отже, протиріччя між людиною і природою є джерелом розвитку системи продуктивних сил.

      Розглянемо економічну природу протиріччя «людина (суспільство) – природа». На якому б рівні технічного розвитку не перебувало суспільство, більшість процесів виробництва необхідних йому благ являє єдність двох протилежностей – творення і руйнування. Внаслідок першого створюються суспільно необхідні товари і послуги, у тому числі інтелектуального змісту [213, с. 229].

      Процес руйнування вилучених із природного середовища ресурсів для задоволення потреб сфер виробництва і споживання призводить до погіршення його кількісних і якісних характеристик [213, с. 229].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.