У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості формування механізму регулювання інновацій в умовах ринку

     

      Зараз розвинені країни світу активно освоюють інноваційний науково-технічний шлях економічного розвитку. Багато дослідників позиціонують їх як країни з економічною системою змішаного типу, а модель економіки цих держав називають соціально-ринковою. Однією із загальновизнаних характерних особливостей названої моделі є широкий розвиток науки. Вважаємо, що, попри формальне визнання України країною з ринковим типом економіки, все ж її економічний розвиток на нинішньому етапі багато в чому носить перехідний характер. І тому для нашої держави, безумовно, орієнтир – це економіки розвинених країн, тобто створення системи соціально-ринкового господарства [28, с. 29]. Тож для нашого дослідження, звичайно, являє інтерес формування механізму регулювання інновацій в умовах ринку.

      Як зазначають М. Зубець і С. Тивончук, вирішальне значення у прискореному розвитку науково-технічного прогресу в розвинених країнах з ринковою економікою, безумовно, має тиск конкуренції [61, с. 11].

      Багато дослідників відзначає, що сучасний стан ринку в розвинених країнах відзначається змішанням елементів і конкуренції, і монополії. Тому конкуренція набуває характеру, так званої, недосконалої конкуренції й обмежена рамками панування олігополістичних структур, типових для переважної більшості галузевих ринків [17, с. 154; 61, с. 12; 126, с. 203].

      Таким чином, однією зі сторін механізму регулювання інновацій в умовах ринку виступає його стихійний початок – механізм ринкового саморегулювання. Цей механізм формується під впливом двох факторів: монопольно-регулюючих сил і конкурентних сил.

      Як справедливо вказують М. Зубець і С. Тивончук, монопольно-регулюючі сили в межах олігополії виникають на базі концентрації значної або переважної частини виробництва і капіталу галузі в руках обмеженої кількості провідних товаровиробників. Причому до них зараховують не тільки великі компанії, а й невеликі за розмірами фірми, які функціонують у спеціалізованому виробництві чи на локально-територіальних ринках і є лідерами [61, с. 12].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.