У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


ПІДТРИМКА МІЖНАРОДНОГО МИРУ: РОЛЬ РБ ООН В ПІДТРИМЦІ РЕФОРМИ У СФЕРІ БЕЗПЕКИ

     

      Приймаючи рішення про заснування універсальної міжнародної Організації Об’єднані Нації ставили за мету звільнити прийдешні покоління від лих війни.

      Для реалізації цього завдання було створено постійно діючий орган - Раду Безпеки ООН, на яку було покладено основну відповідальність за підтримання міжнародного миру та безпеки [16]. Однак за весь період діяльності ООН Рада Безпеки часто опинялася паралізованою і не могла істотно впливати на світову ситуацію. Це було викликане «холодною війною» і між-блоковою конфронтацією між СРСР і США, бездіяльністю Військово-Штабного комітету, ідеалогізірованістю міжнародних відносин у період «холодної війни», практикою односторонніх дій держав або групи держав по колу питань, віднесених Статутом ООН до виключної компетенції Ради Безпеки [17]. Припинення «холодної війни» і усунення між-блокової конфронтації, в цілому, не усунуло вказаних проблем, але поставило ряд нових. Сьогодні більше, ніж будь-коли раніше, загрози для міжнародного миру і безпеки взаємопов'язані і кожна з них представляє небезпеку для всіх держав.

      Взаємна вразливість різних держав ніколи не була настільки очевидною. Здатність терористичних груп здійснювати обіг ядерних матеріалів і технологій підвищується внаслідок неефективного контролю за державними кордонами і внаслідок посилення транснаціональної організованої злочинності. Односторонні дії ряду держав на чолі з США з втручання у внутрішні справи суверенних держав, їх вторгнення або загроза вторгнення у справи інших держав, що порушують всі засадничі принципи міжнародного права, серйозно дестабілізують міжнародну ситуацію і ставлять під загрозу міжнародний мир і безпеку [9].

      Невирішені територіальні суперечки викликають все більше занепокоєння світової спільноти. Події в Кашмірі, зіткнення Ізраїлю і Палестинської автономії, Ізраїлю та Лівану вимагають якнайшвидшого оперативного втручання Ради Безпеки ООН. Все це, безсумнівно, зумовлює необхідність якнайшвидшого здійснення адекватних заходів, спрямованих на посилення ролі Ради Безпеки з метою ліквідації подібних прецедентів міжнародного життя.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.