У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Фактори конкурентоспроможності аграрних підприємств

     

      Рівень конкурентоспроможності аграрних підприємстві у кожний конкретний момент часу визначається сумісною дією ряду факторів. Дані фактори неоднакові за природою, характеру і ступеню дії, в зв'язку з цим вважається необхідним їх детальне дослідження. Саме виявлення факторів конкурентоспроможності дозволить визначити складові організаційно-економічного механізму підвищення конкурентоспроможності аграрних підприємств. Проблеми діяльності підприємств в умовах конкурентного середовища, аналіз факторів впливу на конкурентне середовище знайшли відображення у наукових працях багатьох вітчизняних та зарубіжних вчених.

      Особлива увага приділяється науковцями та практиками вивченню кола і змісту факторів, розробці науково-обґрунтованої класифікації факторів конкурентоспроможності підприємств [139, 89, 105].

      Аналізом конкурентного середовища в аграрному секторі займаються С. Кваша, М. Малік, О. Нужна, П. Саблук та інші. Оцінка окремих факторів у контексті аграрних підприємств представлена в роботах О.М.Бородіної, В.Л.Валентинова, М.Я.Дем’яненка, О.В.Олійника, Б.Й.Пасхавера, В.В.Юрчишина та інших.

      Перш ніж розглядати фактори конкурентоспроможності (конкурентного середовища) аграрних підприємств, необхідно більш чітко визначити економічну природу терміну «фактор» взагалі. За С. І. Ожеговим, фактор – момент, істотна обставина в будь-якому процесі, явищі [122]. Мінченко М.В., Чижов Л.П., Фрояков А.В. визначають фактори як умови, рушійні сили, необхідні для здійснення господарських процесів, а також причини, що впливають на результати зміни даних за окремими показниками діяльності [116].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.