У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Обґрунтування пріоритетності методів управління дебіторською заборгованістю підприємств вантажного автотранспорту

     

      Проведені дослідження наукових джерел підтверджують, що формування механізму управління дебіторською заборгованістю неможливе без вирішення проблеми вибору найбільш оптимальних, результативних та ефективних методів управління нею.

      У зв’язку з цим, виникає необхідність в застосуванні методичної основи для формалізованого співставлення досліджуваних альтернатив, що дозволить в єдиній шкалі «зважити» їх переваги та недоліки та побудувати деяке формалізоване правило щодо вибору найкращого варіанту [150, с. 27].

      Аналіз наукової літератури свідчить, що такою методичною основою, яка дозволяє ранжувати систему пріоритетів на базі відносного співставлення параметрів досліджуваних варіантів може бути формалізований апарат методу аналізу ієрархій, що належить до методів стратегічного планування.

      Унікальність методу полягає в тому, що він є одночасно якісним та кількісним. Якісним він є тому, що використовується інформація щодо попарних якісних порівнянь за лінгвістичними критеріями, також метод аналізу ієрархій дозволяє кількісно оцінити пріоритети альтернатив або інших елементів ієрархії [151, с.105].

      Метод аналізу ієрархій є систематичною процедурою для ієрархічного представлення елементів, що визначають суть будь-якої проблеми. Сутність методу полягає в декомпозиції проблеми на більш прості складові частини та подальшій обробці послідовності суджень особи, що приймає рішення, шляхом парних порівнянь [150, с.27].

      Метод аналізу ієрархій включає процедури синтезу множинних суджень, отримання пріоритетності критеріїв та знаходження альтернативних рішень [152, с.78].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.