У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розробка багатокритеріальної системи оцінювання керованості дебіторської заборгованості підприємств вантажного автотранспорту

     

      Вище були визначені умови щодо віднесення дебіторської заборгованості до керованої та некерованої, але вони носять загальний характер та вимагають подальшої конкретизації. Тому пропонуємо розробити багатокритеріальну систему оцінювання керованості дебіторської заборгованості, яка базується на відокремлених та обґрунтованих критеріях й забезпечує адекватність та однозначність оцінки рівня керованості дебіторської заборгованості, що дозволить визначити здатність керованої системи реагувати на керуючий вплив та сприятиме аудієнції обґрунтованих управлінських рішень.

      Виходячи з вищевикладеного, пропонуємо розглянути методичний підхід щодо оцінки керованості дебіторської заборгованості підприємств вантажного автотранспорту. Оцінку керованості дебіторської заборгованості пропонуємо здійснювати в три етапи. По-перше, визначення критеріїв оцінки керованості дебіторської заборгованості. По-друге, ранжування критеріїв із урахуванням коефіцієнту вагомості. По-третє, розрахунок інтегрального показника керованості дебіторської заборгованості підприємства.

      Але спочатку, виникає необхідність визначення самого поняття «критерій», що являє собою основний принцип або мірило оцінки. Критерій покликаний відобразити об’єктивну дійсність, бути цілком таким, що вимірюється кількісно та повністю відображати специфічну природу явищ, що вивчаються. В монографії Я.О. Побурка зазначено, що критерій – це ознака, на основі якої формується оцінка якості економічного об’єкта, вимірник такої оцінки [158, с.33]. Також під критерієм розуміють атрибут, на основі якого ідентифікується явище, дія або стан [159, с.104]. Важливим є питання про те, яке співвідношення існує між критерієм та показниками. На думку Я.О. Побурка, поняття «критерій» і поняття «показник» не ідентичні. Якщо під критерієм розуміємо мірило оцінювання, то показник – це форма виразу оцінювання. Звідси витікає, що критерій як категорія не може існувати та використовуватися без показників, а останні немислимі без критерію [158, с.33]. В монографії Л.І. Піддубної поняття «показник» розглядається як характеристика певної властивості, аспекту, сторони об’єкту, що оцінюється [159, с.104]. Відповідно до оцінки керованості дебіторської заборгованості поняття «критерій» пропонуємо розглядати як бажаний рівень керованості дебіторської заборгованості, при якому забезпечується її ефективне управління та оптимізація її розміру.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.