У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічна сутність універсальних акцизів

     

      Побудова ефективної та збалансованої податкової системи є важливим питанням для будь-якої країни, а особливо в період ринкових перетворень. Необхідною для цього умовою є розвиток теорії оподаткування і, зокрема, дослідження та узагальнення природи окремих форм оподаткування.

      Розвиток сучасної податкової системи, етапи її формування показують, що непрямі податки займають визначальне значення в системі оподаткування як України, так і значної кількості країн світу. Свій розвиток вони започаткували разом із становленням податкової системи і сформулювались у вигляді акцизів, фіскальних монополій і мита [129, с. 33]. Слово «акциз» походячи від французького «accise» та латинського «accidere» означає «урізати», адже застосування податку призводить до того, що вартість товару ніби «урізається» [213,с. 131].

      Хоча в різний час по-різному застосовувалося поняття акцизу, однак податки, що мають природу акцизів (у нинішньому їх значенні), існували вже в давнину. Цей непрямий податок на предмети споживання відомий був римля-нам під ім’ям vectigal. У середньовічних державах акциз майже збігається із внутрішніми митами. В XII столітті акциз набув широкого поширення по всій Італії, в XIII столітті стає відомим в Іспанії (sisa alcabala), у Бельгії (assisia rerum venalium) і в Англії. В 1574 р. в історії зустрічається вказівка на акциз із м’яса, що стягується при забої худоби, а в 1646 р. існувало вже мито на сіль, що стягується на місцях її видобутку. У Голландії під час війни з Іспанією особливого значення набули непрямі податки, так звані ліценти (licentia - дозвіл), поширення яких спочатку було пов’язане з воєнними товарами, а незабаром акциз поширився майже на всі предмети споживання. За прикладом Голландії акциз уведений в Англії в 1643 р., у Бранденбурзі в 1685 р., а потім і в Саксонії

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.