У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз економічних взаємовідносин партнерів цукробурякового підкомплексу

     

      Економічні взаємовідносини здійснюють суттєвий вплив на економічну ефективність функціонування складових цукробурякового підкомплексу.

      Одним із головних факторів, що зумовили погіршення взаємовідносин між партнерами цукробурякового підкомплексу, є різне економічне середовище, в якому функціонують товаровиробники. Так, наприклад, виробники цукрових буряків функціонують в умовах ринкової конкуренції, а цукрові заводи – в монополізованому середовищі. Останні, користуючись свім монопольним становищем, ще на етапі формування української державності, використавши лібералізацію економічного середовища, запровадили вигідні для себе умови взаєморозрахунків із аграрними виробниками цукрових буряків. В наслідок цього, відбулося зростання диспаритету цін між виробником сільськогосподарської продукції та її переробними підприємствами, що призвело до збитковості аграрного виробництва.

      Зокрема буряківництво від таких негативних впливів зазнає значних втрат, а протиріччя між партнерами агропромислового виробництва поглиблюються, що зумовлює загострення кризових явищ у розвитку цукробурякового виробництва.

      Підтвердженням цього є проведені нами розрахунки на основі даних господарств Тернопільської області, які наведено у таблиці 2.14.

      Зазначимо, що ціна на трактор марки Т – 150 к зросла у 2002 році в 6 разів порівняно з 1990 р. Якщо у 1990 році для придбання такого трактора потрібно було продати цукрові буряки із зібраної площі 9,7 га, то у 2002 р. цей показник сягнув 41,5 га, або збільшився у 4,3 раза. Ціна на автомобілі марки ГАЗ – 4509 і КамАЗ – 5320 за аналізований період зросла відповідно у 15,5 та 8,6 раза.

      Тенденція підвищення закупівельних цін на промислові товари продовжуваласть і у 2007 році, що призвело до нерівномірного розподілу виробничих витрат і доходів. Все це негативно позначилось на результатах господарювання.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.