У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Адвокат як суб’єкт загальносоціального запобігання злочинам

     

      Як показало вивчення теоретичних джерел, у системі запобігання злочинам не отримало однозначного вирішення питання щодо поділу його на рівні, а саме: різні автори інтерпретують їх по-своєму. Зокрема, О.М. Яковлєв, у свій час, виділив наступні рівні профілактики (попередження) злочинів: а) загально-соціальна профілактика, тобто профілактична діяльність, що здійснюється у суспільстві в цілому; б) профілактика у соціальних групах і колективах; в) індивідуальна профілактика (рання і безпосередня) [407, с. 5].

      Інші науковці (Ю.Д. Блувштейн, М.И. Зырин, В.В. Романов) виділяють і четвертий рівень – профілактику злочинів на регіональному або галузевому рівнях [36, с.27].

      У свою чергу, Г.А. Аванесов запропонував ще більш складну структуру профілактичної діяльності та поділів її на загальну, спеціальну та індивідуальну, а також моральну, кримінально-правову, кримінологічну та спеціальну [2, с. 339-401].

      Крім цього, усередині системи профілактики злочинів науковці виділяють відмінності між заходами неперсоніфікованого характеру, спрямованими на усунення криміногенних факторів, та індивідуалізованими заходами, що спрямовані відносно конкретних осіб. Виходячи з цього, О.М. Джужа досить обґрунтовано диференціював заходи профілактики злочинів на наступні рівні:

      1. Загальна профілактика, яка включає в себе як загально-соціальну, так і соціально-кримінологічну профілактику злочинності.

      2. Індивідуальна профілактика, яка поділяється на чотири рівні: рання профілактика; безпосередня профілактика; профілактика на стані формування злочинної поведінки (пенітенціарна); профілактика рецидиву (постпенітенціарна) [313, с.87-88].

      Отже, якщо керуватись зазначеним науковим підходом, то слід констатувати, що загальна профілактика злочинів включає у себе загальносоціальну та спеціально-кримінологічну профілактику. Враховуючи, що предметом даного дослідження є загально-соціальне запобігання злочинам, що здійснюється адвокатами, без сумніву, варто в основу їх діяльності покласти зміст даного виду загальної профілактики злочинів. В науці (І.М. Даньшин, В.В. Голіна, О.Г. Кальман, ін.) під загально-соціальною профілактикою злочинності розуміється комплекс перспективних соціально-економічних і культурно-виховних заходів, спрямованих на подальший розвиток та вдосконалення суспільних відносин і усунення або нейтралізацію водночас причин та умов злочинності [173, с. 95-96].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.