У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Бухгалтерський облік витрат майбутніх періодів: закордонний досвід

     

      Зміни в політичному й економічному житті країни вимагають нових підходів до управління, пошуку форм, які відповідали б ринковим відносинам. Налагоджена робота суб’єктів господарювання в умовах ринкових відносин неможлива без радикальної зміни системи обліку, контролю й наступного аналізу господарської діяльності. Якщо раніше облік і звітність були спрямовані на просту фіксацію господарських процесів, то нині облік покликаний підказувати, що потрібно зробити, щоб підприємство працювало ефективно та рентабельно. У ринкових умовах бухгалтерський облік виходить далеко за рамки простої реєстрації фінансових операцій. На відміну від вітчизняної практики, у розвинених країнах існують різноманітні спеціальні організації, як державні, так і громадські (асоціації, комітети, центри), які систематично проводять дослідження серед керівників корпорацій (фірм), інших користувачів бухгалтерської звітності з метою вивчення вимог до системи звітних показників, що дозволяє, децентралізовано приймати економічні рішення. Результати таких досліджень законодавчо закріплюються в нормативних документах (стандартах) та дозволяють удосконалювати бухгалтерську документацію для надання більш достовірної та необхідної інформації її користувачам.

      Таким чином, міжнародний досвід щодо обліку витрат майбутніх періодів повинен бути вивчений й у нашій країні та впроваджений у практику для удосконалення методики обліку даного об’єкта, яка на сьогодні в Україні не достатньо розроблена.

      На жаль в Україні на сьогодні відсутні захищені дисертації та практичні розробки щодо обліку витрат майбутніх періодів.

      У кожній країні в бухгалтерському обліку виділяють таку групу витрат як витрати майбутніх періодів, проте особливості відображення в обліку даних витрат та підходи до їх класифікації дещо відрізняються. Це зумовлено різними системами організації та ведення обліку кожної країни світу та приналежності їх до певної моделі бухгалтерського обліку.

      Згідно з Планом рахунків України, рахунок 39 “Витрати майбутніх періодів” призначений для узагальнення інформації щодо витрачання активів у звітному періоді, суми яких підлягають віднесенню на витрати в майбутніх звітних періодах. Як відомо, в Україні витрати майбутніх періодів обліковуються на рахунку 39 “Витрати майбутніх періодів”. Рахунок є активним. Облікове відображення здійснюється за дебетом рахунку 39 “Витрати майбутніх періодів” відображається накопичення витрат майбутніх періодів, за кредитом – їх списання (розподіл) та включення до складу витрат звітного періоду [58].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.