У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Процес управління знаннями підприємства: сутність, підходи та складові елементи

     

      Управління знаннями як специфічна галузь управлінської діяльності останнім часом знаходить відображення у численних працях як вітчизняних, так і зарубіжних вчених. Наукова література пропонує багато підходів до ви-значення як самого поняття, так і технологій та методів здійснення відповідного процесу на підприємстві. Разом із тим, на сьогодні не існує цілісного погляду на цю нову сферу управлінської діяльності. Управління знаннями розглядається як процес, засіб досягнення мети, технологія тощо. Розглянемо основні підходи до трактування поняття "управління знаннями".

      І. Управління знаннями як процес.

      Цієї точки зору дотримується переважна більшість науковців. Зокрема, Б.З. Мільнер визначає управління знаннями як процес додавання реальних цінностей до інформації за допомогою її фільтрації, синтезу, узагальнення і представлення у вигляді, який допомагає людям набути необхідні знання. На його думку, систематичне та цілеспрямоване формування, оновлення та вико-ристання знань з метою максимізації ефективності організації та прибутку від активів, заснованих на знаннях. Також Б.З. Мільнер зазначає, що не самоцільна реорганізація, не комерціалізація кожної операції, не ранжиру-вання компаній згідно з балансовою вартістю, а перевага, що ґрунтується на знаннях, стає основною конкурентною перевагою для організації [105], тобто управління знаннями у цьому разі розглядається як основне джерело забезпе-чення конкурентних переваг підприємства.

      У. Букович під управлінням знаннями розуміє формальний процес, який полягає в оцінці організаційних процедур, людей і технологій та у створенні системи, яка використовує взаємозв’язки між цими компонентами з метою представлення потрібної інформації потрібним людям в потрібний час, що призводить до підвищення продуктивності організації [17]. Управління знання у цьому випадку трактується як процес, сутність якого полягає в оцінці організаційних елементів з метою надання інформації.

      Згідно з визначенням Д. Костигіна, управління знаннями – це процес, який дає можливість отримувати, інтегрувати, трансформувати, застосовувати і поширювати знання всіх типів і видів з метою вирішення актуальних проблем, задоволення потреб та створення нових можливостей [86]. Тобто, основне призначення управління знаннями полягає в формуванні та використанні знань.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.