У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Роль факторингу і форфейтингу в системі фінансування зовнішньої торгівлі в Україні

     

      Фінансові інститути, які надають факторингові послуги, називаються фактор - фірмами. Вони створюються найбільшими банками (або самі банки виконують функції фактор - фірм), що забезпечує високу надійність факторингових операцій і мінімальні витрати для клієнтів.

      Факторинг поділяється на внутрішній та міжнародний. За внутрішнього факторингу сторони за договором купівлі-продажу перебувають у межах однієї країни. Якщо ж постачальник і покупець є резидентами різних держав, то йдеться про міжнародний факторинг. Експортери за своїми зовнішніми операціями користуються послугами міжнародного факторингу.

      Factors Chain International, найбільша міжнародна асоціація факторингових компаній, опублікувала статистику по світовому ринку факторингу за 2008 рік. У 2008 році обсяг факторингових операцій виріс на 2% (в порівнянні з 15% за 2007 рік) і склав 1,325 трлн. євро. Уповільнення темпів росту було багато в чому пов'язане з девальвацією англійського фунта по відношенню до євро, що привело до номінального скорочення на 32% найбільшого ринку факторингу в світі - ринку Великобританії (за оцінкою в євро). Частка міжнародного факторингу склала 13% від загального обсягу світового ринку. В цілому 2008 рік був сприятливим для ринку факторингу. Обсяг міжнародних факторингових операцій збільшився на 20%, що є одним з найвищих показників за останні роки [86]. Отже частка міжнародного факторингу неухильно зростає, що пояснюється активним розвитком міжнародної торгівлі, розширенням міжнародних факторингових асоціацій, розвитком факторингу на нових ринках. При цьому найбільш швидкими темпами розвивалися ринки азіатських країн. Найбільшими гравцями на ринку експортного факторингу в 2008 році стали Китай і Туреччина з обсягом операцій EUR 4115 млн. і EUR 2 202 млн. відповідно, у той час як основний обсяг імпортних операцій припадає на США та Західну Європу [86] .

      Сутність операції факторингу полягає в тому, що факторинговий відділ банку купує боргові вимоги (рахунки - фактури) клієнта на умовах негайної оплати до 90% вартості фактурованих поставок і сплати решти, за вирахуванням відсотка за кредит і комісійних платежів, в строго обумовлені терміни незалежно від надходження виручки від дебіторів. Якщо боржник не оплачує в строк рахунок факторингу, то виплати замість нього здійснює факторинговий відділ (компанія).

      У практиці міжнародної торгівлі застосовується пряма експортна та двофакторна моделі міжнародного факторингу.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.