У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Детінізація економіки як чинник економічного зростання

     

      Трансформаційні процеси формування ринкової економіки у період глобалізації, світової економічної кризи, недосконалості інституційно-правової бази формують основу для зростання тіньових процесів в Україні. Структура тінізаційних процесів має глобальний характер, є розгалуженою і диференційованою. З огляду на значущість даної проблеми виникає потреба у розробці науково обґрунтованих методик по запобіганню цьому вкрай негативному явищу. Проблема функціонування тіньової економіки є складною та великомасштабною, існування якої свідчить, перш за все, про фундаментальні проблеми офіційної економіки, про те, що її формальні інститути не справляються зі своїми функціями. Основою для дослідження сутності тіньової економіки стали праці К. Харта, П. Гутманна, Е. Фейга, Е. де Сото, а також роботи вітчизняних вчених – О. Барановського, В. Базилевича, З. Варналія, Т. Васильціва, Т. Ковальчука, І. Мазур, В. Мандибури, В. Мунтіяна, В. Турчинова та інших, в яких розглядаються сутність, причини появи тіньової економічної діяльності, напрями впливу на розвиток економічної системи і проблеми детінізації.

      Сьогодні проблема тінізації економіки притаманна всім країнам незалежно від рівня їх розвитку. Про це свідчать дані таблиці 1.1. Рівень тіньової економіки розвинутих країн коливається на рівні від 7,20% від ВВП (США) до 25,10% від ВВП (Греція), економіки постсоціалістичних країн характеризуються більш високим рівнем тінізації і знаходиться в межах від 30% від ВВП (Польща) до 49,1% від ВВП (Айзербаджан), обсяги тіньового сектору країн, що розвиваються, мають широкий діапазон від 18% від ВВП (Китай) до 68% від ВВП (Єгипет).

      Проблемами тіньової економіки дослідники зацікавились ще в 30-х роках минулого століття. Однією з перших робіт в цій сфері була праця П. Гутмана (США), в якій однозначно стверджувалось, що необхідно звернути увагу на дослідження неврахованої економічною діяльності. К. Харт вперше ввів в науковий обіг термін «неформальний сектор» і відмітив, що «відкидання структурою формальних можливостей призводить до того, що людина шукає неформальні способи збільшення доходу» [49].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.