У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Результати констатувального етапу експерименту

     

      На основі аналізу даних, отриманих в ході констатувального етапу експерименту, анкетування, індивідуальні бесіди, охарактеризуємо специфіку уявлень підлітків щодо змісту поняття „гідність” та її ролі в житті людини.

      З’ясувалося, що переважна кількість підлітків (30,4%) пов’язують власну гідність із самоповагою та повагою до себе інших людей („це почуття поваги до себе”, „коли тебе поважають як дорослі, так і молодші”, „коли я себе поважаю”, „щоб оточуючі поважали мене”, „коли мене поважають рідні та друзі” тощо). Для 11,6% підлітків власна гідність означає незалежність, власну позицію та вміння постояти за себе, захистити свої інтереси, („гідність – це коли ти можеш за себе постояти”, „гідність означає мати свою точку зору і відстоювати її”, „не відступати від власних інтересів”, „коли людина має свою думку і робить так, як вона хоче, а не так, як їй сказали інші”).

      Із почуттям значимості, самовартісності, вірою в свої можливості пов’язує гідність близько 11,5% підлітків („людина, яка вірить в себе і знає, що вона зможе”, „коли знаєш, чого ти вартий”, „це відчуття того, що ти чогось вартий”). Для 6,3% підлітків людина, наділена власною гідністю – це людина, яка не дає себе принижувати іншим та, що важливо, не принижує себе сама („коли ти нікому не даєш себе принижувати”, „гідна людина не дозволяє, щоб її ображали, навіть люди старші за віком або чином”„коли ти не зважаєш на дурнів, які хочуть тебе зачепити”, „коли людина своїми вчинками не принижує себе”, „коли людина не опускається нижче плінтуса”, „не робити те, що ти вважаєш недостойним”).

      Частина підлітків (6,3%) вважає, що гідність – це порядність („вміння вчиняти гарно та правильно та утримуватися від поганих дій”). Деякі підлітки (5,2%) пов’язують гідність із почуттями до них близьких та рідних людей („для мене це, в першу чергу, любов близьких до мене людей”, „це почуття дають нам батьки з дитинства, тому ми повинні гідно нести це право в житті”). У 4,1% відповідей гідність пов’язується із самооцінкою та самосприйняттям („…те, як людина себе оцінює, свої власні можливості, і оцінює своє положення у суспільстві”, „…це вміння правильно сприймати себе”, „не бути лохом в очах інших”, „коли ти ставишся до себе вище, ніж деякі однокласники, які вже з 13 років ведуть розгульний спосіб життя”). Окрім того, в окремих випадках (2,3%) гідність трактується як любов до себе та вміння почуватися у „своїй тарілці”.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.