У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність та складові громадянськості учнів старших класів

     

      У сучасному виховному процесі корекційної освіти важливе місце посідає проблема громадянського виховання підростаючої особистості, яка ускладнюється наявністю у дітей розладів психофізичного-розвитку. Від якості розв’язання даної проблеми залежить готовність учнів проявляти свою громадянську активність, усвідомлення відповідальності перед державою та суспільством, вміння раціонально використовувати власні права та громадянські обов’язки.

      У даному розділі проводиться аналіз психолого-педагогічної літератури з проблеми громадянського виховання, визначення його сутності та складових; особливості формування в учнів та керівництва цим процесом в умовах загальноосвітньої школи; висвітлено механізми формування громадянськості в учнів допоміжної школи.

      Стрімкий розвиток української демократичної держави вимагає від суспільства удосконалення шляхів і засобів громадянської освіти, яка посідає важливе місце у громадянському вихованні підростаючого покоління.

      У „Концепції громадянської освіти в школах України ” зазначається: „Громадянська освіта – спеціалізована, систематична підготовка людей до суспільного життя в умовах демократії. Вона є складною динамічною системою, що поєднує: громадянські знання – на основі яких формується уявлення про форми і способи функціонування громадянина в політичному, правовому, соціокультурному полі держави; громадянські уміння та досвід участі у соціально-політичному житті суспільства та практичного застосування знань; громадянські чесноти – норми, установки, цінності та якості притаманні громадянину демократичного суспільства” [90, с. 26]. Згідно з цим документом, школа визначається осередком формування громадянськості, який має „сприяти розвитку політичної культури, формуванню громадянської компетентності, політико-правових знань, політичних умінь, усвідомленню молодим поколінням демократичних принципів життя та пріоритету прав людини” [93, с. 27].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.