У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Характеристика виховної роботи з дітьми трудових мігрантів у загальноосвітньому навчальному закладі

     

      У сучасних умовах розвитку українського суспільства соціальне становлення людини та успішність входження її в середовище соціуму вимірюється ступенем її готовності до виконання сукупності соціальних функцій та обов’язків відповідно до існуючих суспільних відносин.

      Ми вважаємо, що розв’язання цих складних та багатогранних завдань значною мірою залежить від загальноосвітнього навчального закладу як базового соціального осередку, призначення якого полягає у створенні умов для послідовного, цілеспрямованого, науково-практичного та обґрунтованого осягнення дітьми та молоддю основ життєдіяльності – організації життя на засадах історично складених ціннісних орієнтацій національної культури, форм і способів діяльності, спілкування і поведінки.

      Здійснений нами аналіз філософської, психолого-педагогічної, соціологічної літератури свідчить про інтерес науковців до проблем, пов'язаних із організацією цілісного виховного процесу в середовищі загальноосвітнього навчального закладу (О. Караман [105], К. Приходченко [211]. Навчально-виховному середовищу загальноосвітнього навчального закладу присвячені роботи Н. Завгородньої [78], Н. Клімкіної [111], О. Макагона [150], М. Рудь [227].); формуванню, розвитку і становленню сприятливого соціально-виховного середовища – М. Шакурової [278], С. Мукомел [174], В. Сухомлинського [255]; управлінню виховної системи школи – В. Караковського [264], Л. Новікової [264], Н. Сєліванової [264].

      Керуючись методичними рекомендаціями щодо організації виховної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах [167], школа повинна бути державно-громадським загальноосвітнім навчально-виховним закладом, який організовує свою діяльність на ґрунті національної культури і національних традицій, який за змістом, формами роботи відповідає національно-культурним потребам України, її становленню і розвитку як суверенної держави.

      У Законі України «Про загальну середню освіту» визначені завдання загальної середньої освіти, акцентується увага на вихованні громадянина – патріота своєї Батьківщини, готового до подальшої освіти і трудової діяльності, з вільними політичними і світоглядними переконаннями; на формуванні творчої особистості учня, свідомого ставлення до обов'язків; вихованні поваги до національних цінностей нашого народу; виробленні навичок здорового способу життя [84]. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про загальноосвітній навчальний заклад» цілі виховного процесу в закладах визначаються на основі принципів, закладених у Конституції та законах України, інших нормативно-правових актах.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.