У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Складові, структура та специфіка функціонування фінансового механізму в інтеграційних аграрних формуваннях

     

      Сучасний стан фінансового забезпечення інтеграційних аграрних формувань потребує зваженого підходу до застосування різноманітних фінансових інструментів. Це зумовлено багатоваріантністю і різноплановістю умов діяльності інтеграційних аграрних формувань та вимагає комплексного підходу в межах єдиного механізму формування і визискування фінансових ресурсів інтеграційних аграрних формувань. Для розкриття специфіки фінансового механізму інтеграційних аграрних формувань необхідно розглянути сутність та застосування поняття механізм з урахуванням фінансового аспекту реалізації його змісту. Механізм розглядають як засіб, що уможливлює функціонування системи або окремого об’єкту за допомого та під впливом факторів їх зовнішнього оточення . Механізм еволюціонує та набуває нових якостей, відбувається трансформація його структурної будови 255, 18, с. 40. Процес суспільного відтворення потребує відповідного механізму.

      Якщо зважити на те, що кожний етап суспільного розвитку являє собою стійку систему, яку можна визначити як сукупність складових, що мають певні зв’язки , то суть механізму, відповідно, це властиве тільки йому розв’язання проблеми на даному етапі розвитку. Механізм розвитку продуктивних сил за часів існування адміністративної економіки визначався як „механізм господарський”. Зміст цього поняття, за превалювання адміністративних умов господарювання, розкривався як складова системи управління економікою.

      З переходом до ринкової економіки, у 90–х роках минулого століття, створення механізму було пов’язане з особливостями макроекономічної моделі та властивостями мікроекономічного середовища окремих економічних суб’єктів, в тому числі, інтеграційних аграрних формувань. Зокрема це - економічний механізм, фінансовий механізм, податковий механізм, організаційний механізм, управлінський механізм тощо. Вагомий внесок у розвиток цього аспекту зробили вітчизняні та іноземні вчені, в працях яких механізм дії економічної системи має назву „механізм ринковий” [68, 165, 188].

      Багато науковців, у власних тлумаченнях категорії „механізм”, висвітлюють лише цю складну категорію та її складові. Тобто у трактуваннях категорії „механізм” наголос робиться на окремих аспектах, проте всі дослідники погоджуються із тим, що механізм – це складна, багатогранна система. Механізм може бути представлений складовою інституційних засад функціонування держави та уможливлює необхідність дотримання визначених правил, які відіграють роль обмежувальних чинників [255].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.