У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


3.3. Організаційно-економічні аспекти фінансового механізму діяльності інтеграційних аграрних формувань

     

      Організаційна будова функціонування інтеграційних аграрних формувань передбачає поділ на дві групи: асоціативні („м’які”) типи інтегрованих формувань – асоціації, спілки, консорціуми, аграрно-промислові групи; майнові („жорсткі”) – акціонерні та холдингові структури. За організаційною структурою управління виділяють механістичну (характерний жорсткий тип побудови – лінійно–функціональний, дивізіональний) та органістичну (притаманна альянсам, консорціумам, диверсифікованим холдингам із мережевою та венчурною структурою управління). Механізм регулювання спільної діяльності інтеграційних аграрних формувань передбачає їх поділ на акціонерні (через систему участі у капіталі), кооперативні (один член – один голос) та координаційні (узгодження та координація) [90].

      В складних економічних системах інтеграційні зв’язки утворюються за горизонтальним або вертикальним напрямом, що обумовлюється особливостями спеціалізації, проте це не суперечить можливостям їх диверсифікації. За виробничим напрямом інтеграційні аграрні формування можуть бути аграрно-промисловими, аграрно–промислово – торговельними та аграрно – промислово – фінансовими. Спосіб створення і масштаб діяльності передбачає функціонування міжрегіональних (державних, міждержавних), регіональних (обласних), районних і місцевих інтеграційних аграрних формувань[237].

      Для інтеграційних аграрних формувань характерним є розвиток від простих до складніших інтегрованих систем, від функціонування внутрігосподарських інтегрованих структур до аграрно-промислових структур вищого рівня (корпорації, асоціації, аграрні холдинги, промислово-фінансові групи).

      Утворюються вони за участю сільськогосподарських товаровиробників, переробних підприємств, підприємств торгівлі та інших юридичних і фізичних осіб, включаючи зарубіжних, на районному, міжрайонному або загальнодержавному рівнях. Діяльність інтеграційних аграрних формувань України регулюється Законами України „Про господарські товариства”, „Про підприємства в Україні”, „Про підприємництво”, „Про промислово–фінансові групи в Україні”, Указом президента України „Про окремі питання створення промислово-фінансових груп”.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.