У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз сучасного стану розвитку споживчої кооперації України

     

      Аналіз сучасного стану розвитку споживчої кооперації України проведемо у розрізі її складових − організаційної, соціальної та економічної, одночасно виділимо позитивні та негативні аспекти. Для цього скористаємось результатами господарсько-фінансової діяльності системи за останні десять років [238 − 247] та результатами проведеного нами опитування керівників і фахівців системи, яке відбувалось протягом останніх десяти років [385].

      Щодо організаційної складової, то на сьогоднішній день, споживчу кооперацію України очолює Центральна спілка споживчих товариств України (Укоопспілка) – всеукраїнська організація, діяльність якої спрямована на представництво і захист інтересів споживчих товариств, спілок і їх членів у відповідних державних і міжнародних організаціях. Також Укоопспілка відповідає за координацію дій членів кооперації, за розвиток і просунення кооперативних ідей. Укоопспілка створена 7 червня 1920 р. і у нинішньому вигляді існує з 17 червня 1992 року. Діяльність Укоопспілки регламентується Законами України «Про кооперацію» і «Про споживчу кооперацію», нормативними і законодавчими актами, Статутом Укоопспілки і ґрунтується на ідеологічній основі взаємодопомоги між учасниками організації, взаємодії з метою ведення успішної економічної діяльності, подальшого розвитку кооперативного руху і кооперативної демократії. У системі світової кооперації Укоопспілка займає активну позицію. З жовтня 1992 р. вона є повноправним членом Міжнародного кооперативного альянсу (МКА) і бере активну участь у його житті, представляючи Україну на асамблеях МКА, на міжнародних форумах і семінарах, а також, відвідуючи країни-партнери з офіційними і діловими візитами. Крім того, з 1 червня 2011 р. Укоопспілка є членом асоціації «Ліга національних спілок кооперативних організацій споживчої кооперації країн Співдружності Незалежних Держав». Паралельно керівництво організації проводить переговори щодо вступу Укоопспілки до Європейської спілки споживчих кооперативів .

      Укоопспілка проводить свою діяльність як на національному, так і на обласному та районному рівнях і об’єднує обласні споживчі спілки, які, у свою чергу, об’єднують районні, міські і сільські споживчі спілки й товариства, до складу яких входять різноманітні господарські суб’єкти. За даними станом на 01.01.2011 р. Укоопспілка об’єднує Кримську республіканську спілку споживчих товариств, 20 обласних споживчих спілок (ОСС), 190 районних спілок споживчих товариств (РССТ), 180 районних споживчих товариств (РСТ), 1652 сільських споживчих товариств (ССТ), 2928 інших господарських суб’єктів (підприємства споживчої кооперації за сферами діяльності).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.