У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Взаємозв’язок формування конкурентоспроможності та управління адаптивним розвитком промислових підприємств

     

      В умовах невизначеності адаптивність є головним фактором забезпечення конкурентоспроможності промислових підприємств. В існуючому розподілі конкуренції між промисловими підприємствами, які переважно працюють на зовнішніх ринках потрібно враховувати мінливість зовнішніх умов при постійному освоєнні нових сфер діяльності та нових технологій. Така ситуація спонукає до розвитку процесів адаптації через механізми навколишнього середовища.

      Аналіз вітчизняної та зарубіжної літератури, що в основі розвитку сучасної системи поглядів на менеджмент, яку називають «новою управлінською парадигмою», лежать досягнення практично всіх шкіл і напрямів розвитку управлінської думки. У сучасному менеджменті враховуються погляди та рекомендації щодо управління численними факторами, що впливають на параметри функціонування і розвитку компаній.

      В умовах глобалізації та існуючої гіперконкуренції, що характеризується жорстокою міжнародною конкурентною боротьбою і життєвим циклом товарів швидко скорочуються, найважливішою умовою не тільки ефективної виробничо-господарської діяльності, але й навіть елементарної виживаності, є адаптивне розвиток підприємства в цілях зміцнення конкурентоспроможності. [22]

      Як в практиці, так і в теорії управління застосовуються такі управлінсько-економічні категорії, як розвиток, адаптація, адаптивний розвиток, адаптивність. Зростання і зміна потреб робить недостатнім якісний рівень наявних організаційно-управлінських, техніко-технологічних, економічних засобів та людського ресурсу. Опираючись на це, запускається механізм конкуренції, який включає механізм розвитку продуктивних сил суспільства, а потім стає об’єктом впливу їх підвищеного рівня. В умовах перенасиченості ринків, підприємства все частіше прагнуть створювати нові ринки через появу нових потреб.

      Адаптацією промислового підприємства є процес пристосування підсистем і елементів соціально-економічної системи і функцій, які він виконує, до змін зовнішнього середовища. При безсумнівною важливості внутрішнього середовища, даний процес повинен проявлятися в стратегічному прогнозуванні та адаптивному розвитку промислового підприємства.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.