У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Напрями покращення фінансового забезпечення соціально-економічного розвитку регіонів

     

      Формування дієвої моделі міжбюджетних відносин є запорукою, з одного боку, регіональної економіки, що стабільно розвивається, а з іншого – гарантією того, що кошти державного та місцевих бюджетів витрачатимуться ефективно.

      На нашу думку, підвищити рівень забезпеченості фінансовими ресурсами бюджетів органів регіональної влади можна в результаті:

      - оптимізації міжбюджетних відносин;

      - підвищення ефективності податкової системи;

      - збільшення неподаткових джерел фінансового забезпечення.

      Узагальнюючи існуючу систему формування доходної бази місцевих бюджетів, можна виділити низку проблем, не вирішення яких стримує загальний процес реформування системи міжбюджетних відносин. До таких проблем можна віднести:

      1) формування місцевого бюджету відбувається на старій податковій базі, перелік джерел доходів місцевих бюджетів не розширено;

      2) обсяг мобілізованих місцевих податків і зборів є не значним, щоб відігравати певну роль у доходах кошику №2;

      3) не збільшено розмір деяких податків – плати за землю та єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва, чого вимагає поточна ситуація в економіці.

      Саме тому перегляд існуючих підходів до формування місцевих бюджетів є одним із основних завдань реформування міжбюджетних відносин.

      Так, реальне збільшення доходної частини місцевих бюджетів можливе шляхом: введення нових місцевих податків; перерозподілу частини загальнодержавних податків на місцевий рівень; збільшення величини міжбюджетних трансфертів. Вирішення окремих місцевих проблем соціально-економічного розвитку можливе завдяки використанню механізму запровадження нових податків. Відповідно до частини 2 ст. 69 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” за рішенням зборів громадян за місцем їх проживання можуть запроваджуватись місцеві податки і збори за місцем їх проживання. Такі кошти можуть використовуватись для фінансування разових цільових заходів соціально-побутового спрямування. Окрім того місцеві органи влади можуть впливати на збільшення доходної бази місцевих бюджетів шляхом ефективного використання земельних ресурсів, стимулювання створення нових якісних робочих місць із високим рівнем оплати праці, раціонального підходу до формування місцевих податків та зборів.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.