У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Закордонний досвід реалізації державної фінансової політики

     

      Впровадження і реалізація фінансової політики в зарубіжних країнах має суттєві відмінності від вітчизняної практики і специфічні особливості, які скла-лись в процесі історичного розвитку даних країн, обумовлені їх політичним устроєм, пануючими поглядами на побудову економічної системи та економіч-ну політику. Не останню роль у визначенні фінансової політики відіграють події на світових фінансових ринках, у тому числі кризові явища.

      Слід також наголосити і на необхідності координації дій в сфері фінансо-вої політики, що притаманно, наприклад, країнам Європи, які є членами ЄС та єврозони. Впровадження заходів фінансової політики, які носять однакові оріє-нтири для цілої групи країн, є унікальним у світовій економічній історії, адже успішність і послідовність виконання основних умов фінансової політики цього об’єднання країн є запорукою його стабільності.

      Нарешті, не слід виключати і той факт, що між країнами у їх світовій ін-теграції існують тісні економічні зв’язки, а отже дії урядів одних країн можуть суттєво впливати на політику інших. При цьому економічно розвинені держави будуть фактично диктувати власні умови тим країнам, які залежать від них. А, отже в цьому випадку важко говорити про незалежність їх фінансової політики. Скоріше мова може йти про певне підлаштовування або про політику-реакцію на дії країн-лідерів.

      Ще один фактор, який визначає комплекс дій в рамках фінансової політи-ки окремої країни, – це вплив на неї міжнародних фінансово-кредитних інсти-тутів, таких як Міжнародний валютний фонд, Світовий банк. Умови отримання допомоги у вигляді довгострокових кредитів на підтримку розвитку економіки, або, що трапляється найчастіше, на подолання поточних проблем, завжди су-проводжується взяттям урядами країн на себе цілого пакету зобов’язань, пов’язаних в першу чергу із перебудовою фінансової політики, впровадженням соціально-непопулярних заходів, таких як кардинальні реформи в сфері пенсій-ного забезпечення, системи охорони здоров’я, соціальних пільг і трансфертів тощо. Це також кардинально змінює існуючі підходи до побудови фінансової політики в цих країнах.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.