У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Роль і місце фінансового потенціалу території в державній фінансовій політиці

     

      Успішна реалізація фінансової політики неможлива без достатнього обсягу фінансових ресурсів. В свою чергу наявність фінансових ресурсів, що забез-печують господарську діяльність території, попереджає кризові явища, сприяє збалансованості функціонування окремих галузей народного господарства, на-пряму пов’язана з формуванням та реалізацією фінансового потенціалу терито-рії, а також контролем за його використанням.

      Важливим фактором успішності фінансової політики є її відповідність внутрішнім і зовнішнім можливостям території. На основі даних щодо фінансо-вого потенціалу можна отримати повну інформацію щодо сукупності фінансо-вих ресурсів території як наявних, так і перспективних. Використовуючи дані щодо наявного фінансового потенціалу з’являється можливість визначити оп-тимальний варіант розвитку фінансових відносин території – сформувати її оп-тимальну фінансову політику. Знання рівня, якості, динаміки фінансового по-тенціалу дозволяє виявити внутрішні резерви, ширше використовувати фінан-сові стимули та забезпечити більш тісний зв’язок між плановими показниками розвитку території та реальними можливостями щодо їх виконання. Крім того, реалізація фінансового потенціалу, що виступає в якості фінансової бази для реалізації інших видів потенціалів території, в тому числі і екологічного, є не-обхідною передумовою сталого розвитку суспільства.

      Особливе значення фінансовий потенціал має для бюджетно-податкової складової фінансової політики. Саме фінансовий потенціал має виступати ос-новою для планування доходів бюджету території, на його базі має будуватись система міжбюджетних відносин. Базуючись на оцінці фінансового потенціалу, можна робити висновки щодо якості фінансової політики в цілому та окремих її складових – бюджетно-податкової, грошово-кредитної, управління державним боргом – шляхом порів-няння фактичного рівня реалізації фінансових можливостей з їх потенціальним рівнем.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.