У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Управління фінансовим потенціалом території на основі розвитку відносин з рейтинговими агентствами

     

      Однією з проблем, що заважають реалізації фінансового потенціалу Украї-ни, є неефективність поточної системи міжбюджетного вирівнювання, яка дести-мулює місцеві органи влади підвищувати дохідну частину бюджету (оскільки в такому випадку сума трансфертів з боку держави буде зменшена). Відсутність стимулів до пошуку джерел збільшення фінансових ресурсів призводить до над-низького використання фінансового потенціалу, яким володіє та або інша територія. В той же час досвід закордонних країн, а також численні публікації вчених-економістів свідчать про неминучість змін в організації системи бюджетного вирівнювання в Україні. Це призведе до того, що регіони будуть змушені самостійно шукати джерела залучення фінансових ресурсів – тобто зусилля почнуть спрямовуватись на розкриття фінансового потенціалу території.

      В роботах багатьох авторів [119, 143, 305, 376, 19] відмічається, що перспективним джерелом формування фінансового потенціалу є залучення фінансових ресурсів шляхом випуску облігацій, як на рівні держави чи окремих її регіонів і міст, так і на рівні суб’єктів господарювання. З настанням світової фінансової кризи, доступ до багатьох традиційних джерел залучення фінансових ресурсів значно ускладнився, світова банківська система відчуває брак ліквідності та кризу довіри. Все більший інтерес в цьому плані проявляється до облігацій як до джерела залучення фінансових ресурсів з одного боку, так і до об’єкту інвестування з іншого. Розвинені країни світу давно використовують даний інструмент для вирішення своїх нагальних фінансових проблем, залучаючи відносно дешеві фінансові ресурси. Ринок облігацій в розвинених країнах є одним з найдинамічніших, високотехнологічних та значних за масштабами операцій сегментів фондового ринку.

      Аналіз ринку облігацій України засвідчує, що цей інструмент стає дедалі попу-лярнішим. Так, за перше півріччя 2011 року обсяги зареєстрованих випусків облігацій в 14 разів перевищили аналогічні показники 2010 року (загальна сума обсягів емісія перевищила 16,5 млрд грн), а кількість емісій зросла в 2,2 рази до 80 [91, 145].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.