У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розвиток теоретичних і методологічних засад управління фінансовим потенціалом як складової фінансової політики України

     

      При розгляді зв’язку фінансового потенціалу і фінансової політики було з’ясовано, що фінансовий потенціал виступає своєрідним базисом, на підставі якого можуть розроблятись і реалізовуватись заходи фінансової політики. Зро-зуміло, що процес реалізації будь-яких заходів фінансової політики неможливий без належної оцінки тих фінансових ресурсів (у тому числі і потенціальних), які існують в межах конкретної території і використання яких спроможне дати ті результати, які були закладені в основу фінансової політики.

      Саме тому на перший план виходить не формулювання заходів фінансової політики як такої, або фіксація певних показників, досягнення яких можливе виходячи з результатів попередніх періодів, а попереднє оцінювання потен-ційних можливостей території генерувати певні обсяги фінансових ресурсів. Даний підхід в управлінні фінансовим потенціалом повинен забезпечити мак-симально можливе використання фінансового потенціалу, не обмежуючись лише простим збільшенням минулорічних показників на певний коефіцієнт зростання.

      В попередніх розділах було з’ясовано, що регіони за своїм фінансовим потенціалом суттєво відрізняються, тому в якості однієї з основних задач управління фінансовим потенціалом повинно бути зниження диференціації між територіями. Реалізація даної задачі може виконуватись як за рахунок внутріш-ніх можливостей самих регіонів, так і за рахунок загальнодержавної підтримки. Саме тому управління фінансовим потенціалом вірно і раціонально здійснювати як на макро-, так і на мікрорівні. При цьому не слід покладатись виключно на механізми міжбюджетного вирівнювання, які, як було показано раніш приз-водять до ситуації, коли регіони-донори не зацікавлені в максимізації фінансо-вих потоків, а регіони-реципієнти, які отримують значні обсяги коштів, в свою чергу, не намагаються створювати можливості для свого розвитку за рахунок внутрішніх джерел. Саме тому акценти мають бути зміщені в бік переважного фінансування перспективних регіонів, які спроможні забезпечити максимальну віддачу інвестицій у стислі терміни.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.