У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості управлінської діяльності та її вплив на стійкість функціонування підприємства

     

      Підприємство чи будь-яка організація може функціонувати і досягати своїх цілей тільки у тому випадку, якщо її діяльністю управляють.

      Управління є складним структурованим процесом, який забезпечує ус-пішність діяльності підприємства. Питаннями управління підприємствами приділяється досить багато уваги в спеціальній літературі. Управління підп-риємством є об'єктом вивчення науки менеджменту, економічної кібернетики, теорії систем і ряду інших наукових дисциплін. У теперішній час питання управління підприємством розглянуті у ряді фундаментальних робіт, до яких можна віднести роботи таких авторів як Тейлора Ф., Форда Г., Файоля А., Эмерсона Г.

      В основі управління підприємством лежить певна система цілей, яка структурує завдання і роботи, що повинні виконуватися у рамках цієї діяль-ності. Система цілей розробляється і встановлюється виходячи з вирішуваних завдань. У будь-якому випадку, і поставлені цілі і роботи, що виконуються повинні забезпечувати успішне функціонування підприємства і не викликати внутрішніх проблем, протиріч, конфліктів в процесі діяльності. Питання узгодженості робіт, що виконуються на підприємстві, мінімізація конфліктів, що можуть спостерігатися при виконанні робіт є важливою проблемою, яка вивчається у відповідних наукових дисциплінах конфліктології, менеджменті, управлінні персоналом, теорії систем та інших.

      Для вирішення завдань щодо управлінської діяльності важливо визна-читися з чітким і правильним розумінням суті управлінської діяльності. Для цього розглянемо, що розуміється під управлінською діяльністю, чим визна-чається її зміст в кожній з вказаних наукових дисциплін.

      Більш детально і докладно поняття і суть управлінської діяльності роз-глядається у менеджменті, що є тією науковою дисципліною, яка вивчає увесь комплекс питань, пов'язаних з управлінською діяльністю на підприємстві, з досягненням поставлених цілей і забезпеченням ефективності його діяльності.

      Так автори, що відносяться до класиків менеджменту, під управлінням і управлінською діяльністю розуміють певну сукупність робіт і дій виконавців. Мескон М., Альберт М. та Хедоурі Ф. управління розглядали як процес, тому що робота із досягнення цілей за допомогою інших — це не якась одноразова дія, а серія неперервних, взаємозв'язаних дій. Ці дії називають управлінськими функціями, кожна з яких сама по собі є процесом, дуже важливим для успіху організації. Кожна управлінська функція теж є процесом, тому що також складається з серії взаємозв'язаних дій. Процес управління є загальною сумою усіх функцій [115]. За словам Файоля А., «управляти означає передбачати і планувати, організовувати, розпоряджатися, координувати і контролювати» [196].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.