У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Дослідження проблем та перспектив екологічних інновацій

     

      Позитивні перспективи у справі запровадження екологічних інновацій має Мережа екологічно стійких міст України, яка була створена в 2001-2002 рр. місцевими владами Києва, Донецька, Харкова, Маріуполя й Миколаєва при фінансовій підтримці Британської Ради в Україні по проекту SEPS 415 за участю британської компанії Global to Local. Метою Мережі є впровадження учасниками системи екологічного управління згідно з ДСТУ ISO 14001-97 [184]. Робота п`яти міст із інтенсивним обміном досвідом, продемонстрована представникам інших українських міст на семінарі в Миколаєві в листопаді 2002 р., привела до швидкого розширення Мережі до 27 учасників, ряд яких (міськвиконкоми Дніпродзержинська, Кіровограда, Павлограда, Вознесенська та ін.) працювали в Мережі зі сплатою членського внеску для надання їм адресної допомоги по договорах.

      Миколаїв як лідер Мережі став першим містом, яке сплачує щорічний членський внесок на основі рішення міської ради. В 2004 р. Миколаїв одержав Бременську нагороду під патронажем ООН у розмірі 10000 євро й направив їх на подальший розвиток Мережі. За кошти Бременської нагороди українська сторона одержала можливість поглиблено вивчити досвід англійських муніципалітетів у сферах поводження з ТБО, транспорту, тендерних закупівель, будівництва, використання схеми екологічного менеджменту й аудиту EMAS (яка містить у собі ISO 14001); уперше в Україні провести міжнародний семінар по «зелених» тендерних закупівлях за участю фахівців з Великобританії, Запоріжжя, Києва, Маріуполя, Москви, Миколаєва, Одеси, Севастополя й Херсона; почати розробку способу очищення підземних вод, які забруднені звалищами ТПВ; розробити й видати унікальну для України Екологічну заяву «Миколаївська міська рада й навколишнє середовище», яка дала громадськості точну й правдиву інформацію про негативні й позитивні екологічні впливи діяльності міської ради й продемонструвало можливості ДСТУ ISO 14001-97 у поліпшенні стану навколишнього середовища.

      Підхід згідно зі стандартом ДСТУ ISO 14001-97 і EMAS полягає у визначенні найбільш значних впливів місцевої влади на навколишнє середовище, прийнятті екологічної політики, програми поліпшень, розробці процедур управління та їх використанні для управління екологічними впливами, проведенні періодичних екологічних аудитів. Ефективність системи набагато перевершує витрати й зусилля на її впровадження. Вона поступово інтегрує екологічні питання в діяльність основних підрозділів і поліпшує їхні взаємодії з відділом або управлінням охорони навколишнього природного середовища, доповнюючи систему міського управління, яка склалась, й дозволяючи повніше враховувати екологічні питання в рішеннях міської влади. Впровадження системи в масштабі всього міськвиконкому – результативний, але довгий шлях, що вимагає послідовності й терпіння; як говориться, «слона треба їсти по шматочках».

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.