У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Концептуально-теоретичні і практичні засади соціального захисту в умовах національної економіки

     

      Однією з найважливіших проблем, що постали перед українським суспільством в умовах трансформаційних перетворень, є необхідність перегляду та зміни стратегічних підходів щодо взаємодії держави і громадян по забезпеченню соціального захисту. Вирішення цієї проблеми потребує всебічного вдосконалення законодавства, стабільного зростання економіки країни, залучення всіх можливих фінансових джерел. Все це у взаємодії і визначить ступінь розвитку країни, рівень її демократизації та соціального захисту, здатність виконати головну функцію соціальної держави.

      Реалізуючи соціальну функцію, держава забезпечує діяльність щодо захисту населення, яка у загальному розумінні охоплює сферу матеріального забезпечення і надання соціальних послуг особам, які зазнали впливу несприятливих факторів соціального характеру [93, с. 101]. Система соціального захисту населення є основним елементом соціальної політики держави [93, с. 102]. Аналогічну думку висловлює науковий дослідник О.В.Макарова [128]. Соціальна функція є однією з основних функцій сучасної держави. Історичний досвід розвитку економіки та особливо історії економічних криз переконливо доводить, що навіть найбагатша економіка у світі буває неспроможною задовольнити деякі соціальні потреби суспільства [128, с. 20].

      Наукові пошуки, які пов’язані з дослідженням теоретичної та практичної сторони соціального захисту, гарантій і виплат та їх фінансового забезпечення були й залишаються в числі пріоритетних для ряду, як вітчизняних так і зарубіжних вчених, у тому числі: В. Беверіджа, О. Фон Бісмарка, Г. Мюрдаля [140], Н. П. Борецької [32], Е. Лібанової, Дж. М. Кейнса [145], Хайнц Ламперта [190], О. В. Макарової [128].

      Розглядаючи проблеми держави і соціального захисту населення у державі, необхідно насамперед визначитися з поняттям соціальний захист з урахуванням сучасних особливостей та проблем, які характерні для трансформації розвиненої ринкової економіки. Науковці Т. Косова та І. Басанцов відносять “соціальний захист” до “категорії розподільних відносин, у процесі яких за рахунок частини національного доходу утворюються та використовуються суспільні фонди грошових засобів для матеріального забезпечення та обслуговування окремих громадян” [114, с. 27-28].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.