У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Бюджетне фінансування забезпечення соціальних гарантій та виплат населенню

     

      Соціальний захист є складовою соціальних гарантій населенню, які повинні забезпечуватися державою за ринкових умов відповідно до засад соціальної політики та соціальних стандартів [265, с. 241].

      Запровадження нової системи соціальних стандартів на основі базового соціального стандарту – прожиткового мінімуму, яке здійснювалося з метою реалізації статті 46 Конституції України, стало ключовим етапом реформування соціальної політики. Правова основа для встановлення та затвердження прожиткового мінімуму базується на положеннях:

      Закону України “Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії” (від 05.10.2000 № 2017-III);

      Закону України “Про прожитковий мінімум” (від 15.07.1999 № 966-XIV);

      постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення” (від 14.04.2000 № 656);

      спільного наказу Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства економіки України, Державного комітету статистики України “Про затвердження Методики визначення прожиткового мінімуму на одну особу та для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення” (від 17.05.2000 № 109/95/157);

      розпорядження Кабінету Міністрів України “Про науково-громадську експертизу набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів і набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму” (від 24.09.1999 № 1767).

      Статтею 1 Закону України “Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії” (від 05.10.2000 № 2017-III) прожитковий мінімум визначається як “вартісна величина достатнього для забезпечення нормального функціонування організму людини, збереження його здоров’я набору продуктів харчування, а також мінімального набору непродовольчих товарів та мінімального набору послуг необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб особистості” [183, с. 4].

      На підставі статті 1 Закону України “Про прожитковий мінімум” цей показник “визначається нормативним методом у розрахунку на місяць на одну особу, а також окремо для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення”.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.