У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Шляхи удосконалення соціальних стандартів

     

      Якість задоволення життєвих потреб людини залежить від системи фінансового забезпечення. Сиситема фінансового забезпечення – це сукупність соціальних та економічних елементів, які відповідають за фінансовий та соціальний стан.

      Важливо відзначити, що фінансове забезпечення рівня життя населення визначається не тільки трудовими зусиллями й економічною активністю окремих індивідумів, сімей, трудових колективів, але й ефективністю розвитку економіки, соціального забезпечення і рівнем національного багатства в цілому, ефективністю функціонування фінансової системи, станом соціально-економічних відносин у суспільстві, наявністю або відсутністю соціально орієнтованої законодавчої бази [52, с. 181].

      Видатки із бюджету країни на соціальні потреби в Україні щорічно зростають. У 2009 році на соціальні програми у бюджеті було закладено до 30 млрд. грн. Це становить 21 % національного ВВП. Але як свідчить реальна дійсність всі проблеми соціального захисту не вдалося вирішити. Наукове обґрунтування потреб на соціальний захист, яке було б пов’язане з реальним життям, врахувало особливості демографічної ситуації, територіального розподілу та економіки країни починати потрібно з удосконалення соціальних стандартів на основі базового соціального стандарту – прожиткового мінімуму (табл. 3.1).

      Дані таблиці 3.1 свідчать, що розкладка прожиткового мінімуму за соціальними і демографічними групами у співставленні із розмірами споживчих цін є явно недостатньою. Якщо скоригувати прожитковий мінімум для працездатної особи на суму податку на доходи фізичних осіб, то сума прожиткового мінімуму буде становити 538,05 грн. Окрім того, на цю дату мінімальна заробітна плата та мінімальна пенсія були нижчими від прожиткового мінімуму відповідно на 19, 1 та 37,6 %.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.