У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Джерела та напрями залучення інвестицій у сільськогосподарську діяльність

     

      Потенційно про користь залучення інвестицій в аграрну економіку України вказують такі факти: багаті природні, особливо земельні ресурси та можливості їх експлуатації; кваліфікована й дешева робоча сила; потенційно місткий ринок [102, с. 125]. Під інвестиційною привабливістю галузі або регіону йдеться про ступінь сприятливості ситуації, що виникає в ній, щодо інвестицій, які можуть бути зроблені в галузь або регіон. Інакше кажучи, інвестиційна привабливість та інвестиційний клімат – не одне й те саме. Інвестиційний клімат певною мірою формує й визначає той чи інший рівень інвестиційної привабливості країни, регіону, підприємства.

      Оцінка інвестиційної привабливості аграрних підприємств ґрунтується на аналізі чинників, що визначають інвестиційний клімат і сприяють економічному зростанню. Найважливішими складовими їх інвестиційної привабливості є зовнішні чинники: рівень розвитку економіки, природні ресурси і стан екології; енергетичні ресурси; якість робочої сили; рівень розвитку і доступність інфраструктури; географічне положення й територіальне наближення до кордонів держави; адміністративні, технічні, інформаційні та інші перешкоди входження на національний ринок.

      Важливими чинниками привабливості в кожній державі для інвесторів є політична й економічна стабільність, а також, згідно з аналізом світового досвіду, – рівень розвитку ринкового середовища і ринкової інфраструктури, стале правове поле, ступінь стимулювання інвесторів створенням певного податкового клімату та валютного режиму, міра економічної свободи, позиція країни на світових ринках, рівень її міжнародної конкурентоспроможності, розвинута банківська мережа, наявність суб'єктів, котрі повністю відповідальні за ефективність процесу інвестування, приватизація, розумні темпи інфляції, а також розвиненість наукового маркетингового забезпечення інвестиційних процесів. Для більш чіткого відображення, чинники, які формують інвестиційний клімат в сільськогосподарських підприємствах можна відобразити за допомогою рис. 1.2.

      Інвестиційним кліматом прийнято називати сукупність властивих тій чи іншій країні політичних, соціально-економічних, фінансових, соціокультурних, організаційно-правових і географічних чинників, які приваблюють, або, навпаки, відштовхують інвесторів [86]. Це сукупність чинників, які визначають можливість здійснення, ефективність і міру ризику інвестиційної підприємницької діяльності.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.