У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Концептуальні підходи до управління економічною стійкістю аграрних підприємств

     

      Протягом віків думка про ефективну діяльність аграрних підприємств, починаючи від особистого господарства і закінчуючи державним управлінням була предметом дослідження практиків і вчених-економістів, соціологів, істориків, політиків, правознавців тощо. Людство нагромадило величезний досвід і теоретичні знання з управління на всіх рівнях. Відомі різні концепції, теорії, вчення, наукові школи управління, розроблені багатьма поколіннями вчених різних країн. В історії управлінської думки неодноразово здійснювалися спроби інвентаризації ідей управління у минулому, аналіз їхнього стану та ефективності тепер, а також прогнозування появи парадигм управління стійкістю сільськогосподарських підприємств як економічного процесу в майбутньому. Незважаючи на високий рівень та різноманітність зарубіжних досліджень з питань управління, які базуються на загальній теорії систем, розроблені в них положення щодо організації такого управління в Україні навряд чи можна використовувати у незмінному вигляді. Українські сільськогосподарські підприємства і українська економіка значно відрізняється від економіки розвинутих зарубіжних країн, хоча їх досвід та деякі аспекти застосування є безперечними.

      Процес управління будь-якою діяльністю охоплює всі основні категорії менеджменту, зокрема керівну та керовану системи організації, функції, методи менеджменту, управлінські рішення, комунікації, керівництво тощо [79, с. 58]. На сучасному етапі розвитку менеджменту виділяють кілька підходів до управління підприємством, зокрема, поведінковий, процесний, системний, ситуаційний, функціональний тощо. Оскільки однією з причин важкого стану українських підприємств, машинобудівної галузі зокрема, є недоліки в системі управління, то потрібно насамперед досліджувати й аналізувати спеціальні функції менеджменту, їхній взаємозв’язок із загальними функціями та місце в управлінському циклі. Тому особливо актуальним у цьому контексті буде саме функціональний підхід до управління економічною стійкістю.

      Управління економічною стійкістю підприємства становить циклічний процес, який складається з послідовних етапів, на кожному з яких реалізуються загальні функції менеджменту, формуються відповідні методи управління економічною стійкістю, методи менеджменту перетворюються у конкретні управлінські рішення.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.