У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Поняття та загрози фінансової безпеки

     

      Визначальними процесами планетарного масштабу, які значно прискорюються, є інтеграція та глобалізація. Як наслідок, світовий економічний простір стає цілісною глобальною системою, складовими якої є в першу чергу національні фінансові системи. Глобалізація, як процес інтеграції та уніфікації інвестиційних процесів, механізмів і технологій функціонування фінансових ринків, посилення взаємодії суб’єктів господарської діяльності різних країн на основі єдиних принципів та норм, відкриває доступ до новітніх технологій, сучасних методів управління, нових ринків та джерел інвестиційних ресурсів. Вихід України у міжнародний економічний простір та, як наслідок, прискорення її участі у глобалізаційних процесах підвищує можливість негативного впливу деяких зовнішніх чинників на розвиток національної економіки й, зокрема, на фінансовий сектор. Загрози полягають у можливості втрати суверенітету під впливом іноземних країн, загостренні боротьби за інвестиційні ресурси та появою ризиків, що виникають з розвитком транснаціональних корпорацій. В умовах сучасних світогосподарських зв’язків все більшого значення набувають такі поняття як національна, економічна та фінансова безпека країни, що потребує визначення їх ролі у забезпеченні стабільності економіки.

      На сучасному етапі розвиваються ті галузі промисловості, які можуть найефективніше розвиватися в окремих регіонах. Тобто економічна безпека країни починається з дії внутрішніх чинників. Завдання економічної безпеки, особливо фінансової, складні, часто вони набувають статусу національної проблеми, тобто збереження економічного суверенітету держави, її повної незалежності від інших держав у внутрішніх справах і зовнішніх відносинах. Реальний суверенітет країни можливий тільки на засадах ефективної, конкурентоспроможної та соціально орієнтованої економіки. Саме рівень ефективності національної економіки визначає місце країни серед інших країн.

      Із зазначених завдань ключовим є невизначеність розвитку міжнародного фінансового середовища, що є найбільш динамічним процесом та все більшою мірою впливає на світову глобалізацію. В першу чергу вона охоплює розбалансованість міжнародних фінансових ринків, впливає на міжнародний переплив капіталу, розвиток інвестиційних процесів, економічний розвиток окремих країн та регіонів, функціонування фінансових посередників, інвесторів, міжнародних фінансових організацій та національних урядів.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.