У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Становлення державного, громадського та внутрішнього податкового аудиту в Україні в процесі ринкових перетворень

     

      Розвиток української економіки на сучасному етапі характеризується зростанням ролі і місця держави в урегулюванні економічних і соціальних відносин. Трансформаційні процеси, що носять глобальний характер: становлення економіки знань, розвиток інноваційного типу економіки, а також локальні: створення цивілізованого ринкового господарства в Україні, потребують надійного гаранта продовження указаних перетворень в особі держави. Вплив держави на економічні відносини безперечно зростає в умовах кризи.

      Сфера оподаткування є місцем перетину інтересів держави або її регіонів з інтересами платників податків: суб’єктів господарювання та населення. У зв’язку з незабезпеченістю економіки України достатнім обсягом фінансових ресурсів постає загроза превалювання фіскальних інтересів держави над іншими економічними та соціальними інтересами, які націлені на перспективу та не дають миттєвого ефекту, якими є зростання добробуту населення, покращення інвестиційного клімату, підвищення конкурентоспроможності національної економіки.

      Пріоритет фіскальних інтересів держави пригнічує підприємницьку ініціативу, викликає стагнацію та поширення таких негативних явищ як тіньова економіка, бо позбавляє платників стимулів до розвитку та розширення масштабів легальної діяльності. Тож, існує необхідність перегляду ролі держави в регулюванні податкових відносин та обґрунтування стратегії державної податкової політики відповідно до специфіки нових умов.

      Податковий аудит, як складова податкової сфери життя суспільства, у своєму розвитку відбиває всі наявні тенденції в еволюції податкових відносин. Значення податкового аудиту в перетворенні та регулюванні економічних процесів зростає зі збільшенням кола учасників податкових відносин, а його реалізація ускладнюється з посиленням конфронтації сторін таких відносин.

      У світовій практиці податковий аудит набув значного поширення. Він є невід’ємною частиною систем податкового адміністрування та податкового контролю будь-якої держави, тому податковому аудитові присвячені численні наукові дослідження.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.