У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка результативності та ефективності державного податкового аудиту

     

      Характеристика функціонуючої системи податкових перевірок в Україні за різними джерелами та індикаторами виявилась вельми неоднорідною та повною протиріч. З одного боку, офіційні дані свідчать про постійне зростання показників результативності податкових перевірок, з іншого – порівняння таких темпів росту з інфляцією демонструє їх зменшення, до того ж, суспільна оцінка існуючої практики податкових перевірок є негативною.

      Як же в такому разі правильно та обґрунтовано оцінити результативність податкового аудиту? Вочевидь, просте співставлення показників кількості перевірених платників та донарахованих сум податків по окремих періодах чи видах перевірок не є показовим. Отже, нами встановлена необхідність визначення системи показників та побудови алгоритму оцінки результативності податкового аудиту.

      По-перше, зазначимо, що аналіз даних про результати податкового аудиту без врахування розміру витрат на його здійснення свідчить саме про результативність, а не ефективність, як помилково вважають деякі автори [99; 94]. Декомпозиція понять ефективності та результативності здійснена у дисертаційному дослідженні Басанцова І.В. Власне ефективність, за визначенням дослідника, характеризується співвідношенням досягнутих контролюючим органом чи особою результату і мети з мінімальними витратами ресурсів [9 , с.11]. По-друге, ми вважаємо, що результативність податкового аудиту має оцінюватися на двох рівнях:

      І рівень – пряма (проміжна) результативність;

      ІІ рівень – кінцева результативність.

      Про пряму результативність свідчать абсолютні та відносні показники, які характеризують кількісні результати роботи податкових органів. Про кінцеву – ті показники, за якими оцінюється якісна сторона результативності.

      Серед показників результативності до того ж виділяються показники екстенсивності та інтенсивності податкового аудиту.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.