У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


1.1. Сутність і зміст інноваційно-інвестиційної діяльності та її роль у розвитку підприємств туристичної галузі

     

      В умовах сьогодення для забезпечення ефективного функціонування та розвитку підприємств всіх сфер економіки суб’єкти господарювання повинні активно використовувати в своїй діяльності досягнення науково-технічного прогресу, розроблювати та впроваджувати у господарську практику нововве-дення. Також сучасна економіка України потребує істотних інвестицій, здійс-нення яких повинно відбуватися на якісно новому, інноваційному рівні. Наразі є очевидним, що діяльність підприємств всіх секторів економіки, як виробничих так і невиробничих повинна базуватись на інноваційній основі, а інвестиції – це обов’язковий елемент, джерело інноваційної діяльності.

      У сучасних ринкових умовах вітчизняна економіка потребує інвестицій в ті галузі й підприємства, що можуть забезпечити якісно нові результати в порі-внянні з наявним рівнем розвитку, а туристична галузь є саме такою сферою. Важливість залучення інвестицій в індустрію туризму полягає в тому, що вона в господарській системі додає імпульс у розвиток супутніх галузей (будівництво, транспорт, зв’язок, торгівля, сільське господарство тощо), оскільки близько 40 галузей задіяні до даної сфери. Природно, що підвищення ефективності та конкурентоспроможності суб’єктів туристичної діяльності можливо лише при використанні інновацій, тобто потрібні не просто інвестиції, а, насамперед, ін-вестиції в інноваційну діяльність туристичних підприємств.

      Теоретичні проблеми, що пов`язані зі значною роллю інвестиційної та ін-новаційної діяльності в економічному середовищі завжди цікавили економістів. У сучасній теорії та практиці питання інвестиційної та інноваційної діяльності підприємств висвітлені в працях таких вітчизняних і зарубіжних науковців: І.Т. Балабанова, І.А. Бланка, В.В. Бочарова, М.П. Бутка, О.І. Волкова, В.М. Гейця, А.В. Гриньова, С.О. Гуткевич, П.Ф. Друкера, С.М. Ілляшенка, В.П. Ільчука, Н.В. Краснокутської, Т.В. Майорової, А.М. Марголіна, А.В. Мертенса, П.П. Микитюка, С.В. Онишко, А.А. Пересади, М.Є. Рогози, Р.А. Фатхутдінова, В.Г. Федоренко, М. Хучека, Д.М. Черваньова, А.В. Череп, В.Я. Шевчука, Й.А. Шумпетера, Б.М. Щукіна та ін.

      Наукові проблеми економіки туристичної галузі та діяльності туристич-них підприємств досліджували В.І. Азар, О.М. Азарян, В.К. Бабарицька, В.Г. Банько, В.С. Боголюбов, Н.М. Ганич, В.В. Гуменюк, А.П. Дурович, Л.П. Дядечко, В.Є. Єрмаченко, О.Б. Здоров, В.Ф. Кифяк, В.К. Кіптенко, Р.С. Ладиженська, О.О. Любіцева, М.П. Мальська, Л.О. Мармуль, С.В. Мельниченко, П.Р. Путенцейло, Д.С. Ушаков, В.В. Худо, Д.К. Холловей, С.Ю. Цьохла, І.М. Школа, Л.М. Шульгіна та ін. Представники більшості інноваційно-інвестиційних теорій підкреслювали те, що характер основних соціально-економічних процесів у суспільстві зна-чною мірою залежить від особливостей і динаміки науково-технічного прогресу, а активна інноваційна діяльність суб’єктів господарювання формує інноваційний тип розвитку країни та сприяє загальному економічному піднесенню.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.