У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз сучасного стану та тенденцій розвитку підприємств туристичної галузі України

     

      Туризм в останні десятиліття характеризується надзвичайно високими темпами розвитку, що дозволило йому стати однією з провідних, найбільш динамічних та перспективних галузей світової економіки, яка позитивно впливає на економічне, культурне, політичне та соціальне життя населення країн світу. Це засвідчує ряд статистичних даних, що наочно показують важливий внесок туризму в економічний розвиток і прогрес:

      - за даними Всесвітньої туристичної організації [184] внесок туристичної галузі у світову економіку оцінюється в 10,9% світового ВВП;

      - частка туризму у ВВП більшості країн коливається від 1% у високороз-винутих і диверсифікованих економіках до 10% у країнах з відносно великим туристичним сектором; - на туристичну галузь вже припадає близько 9,4% світових інвестицій;

      - більше ніж у 40 держав світу туризм є головним джерелом надходжень до бюджету, а ще у 70 – однією з трьох основних статей [163].

      Туризм набуває характеру масового соціального явища, оскільки стає до-ступний більш широкому колу споживачів. Навіть в умовах економічної кризи значення туристичної сфери зростало, передусім тому, що за світовим досвідом саме туризм забезпечує високу мультиплікативність вкладених коштів, найбі-льшу оборотність капіталу та найдешевші робочі місця. Процес відновлення сфери туризму після світової фінансової кризи 2008 року відбувається досить швидкими темпами. Так, за даними ВТО [184], протягом перших місяців 2011р. число міжнародних туристичних прибуттів зросло приблизно на 5%, що свідчить про посилення розпочатого в 2010 році процесу відновлення, коли бу-ло зареєстровано 7%-ий приріст даного показника.

      Надзвичайно великий внесок туристично-рекреаційного сектору в забез-печення зайнятості. За даними [184] зараз у ньому зайнято більше 100 млн. чо-ловік у всьому світі, причому, переважна більшість робочих місць створюється на підприємствах малого та середнього бізнесу. Особливо важливо те, що темпи зростання числа робочих місць в даній сфері у півтора рази перевищують ві-дповідні показники в інших секторах економіки.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.