У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні аспекти оцінки ефективності інноваційно-інвестиційної діяльності підприємств туристичної сфери

     

      Функціонування туристичних підприємств у конкурентному середовищі потребує постійного контролю за рівнем економічної ефективності їх діяльності, що особливо актуально в процесі впровадження інновацій. Система оцінки ефективності діяльності підприємства ґрунтується на чотирьох процесах, які доцільно здійснювати також при визначенні ефективності інноваційно-інвестиційної діяльності туристичних підприємств: розробка критеріїв ефекти-вності; розробка системи показників і практичних процедур; управління на базі критеріїв; перевірка на відповідність поставленій меті [30].

      Можна виділити основні завдання оцінки ефективності інноваційно-інвестиційної діяльності туристичних підприємств:

      - створення інформаційної бази для оцінки інноваційно-інвестиційного розвитку підприємства та прийняття управлінських рішень;

      - прогнозування економічного та соціального розвитку туристичних під-приємств;

      - забезпечення комплексного підходу до оцінювання інноваційно-інвестиційного розвитку підприємств туристичної сфери.

      Успішна інноваційно-інвестиційна діяльність туристичного підприємства залежить від механізму реалізації поставлених цілей. Результат інноваційно-інвестиційного розвитку туристичного підприємства завжди пов'язаний з метою його діяльності. Оскільки ефективний розвиток суб’єктів туристичної діяльності можливий при постійному впровадженні інновацій, то мета є функцією, що пов'язує функціонування та розвиток підприємств туризму з інноваційно-інвестиційною діяльністю. Інноваційно-інвестиційний розвиток можна вважати стійким, а діяльність – ефективною, якщо кінцевий результат збігається з метою. Відповідність результату та мети особливо важлива з позиції вибору найбільш успішних управлінських рішень щодо функціонування підприємства.

      Більш точним визначенням, що відображає сутність вищесказаного є по-няття ефективності. У загальному вигляді економічна ефективність підприємс-тва визначається шляхом зіставлення кінцевих результатів із витратами, а ефек-тивність інноваційно-інвестиційної діяльності туристичного підприємства можна розглядати як реалізовану можливість отримання результату, що відповідає поставленій меті при певних умовах (витратах) здійснення інноваційно-інвестиційної діяльності.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.