У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вдосконалення моделі управління капіталом корпорації

     

      У теперішній час наявності як у нашій країні, так і в зарубіжній літературі запропоновано декілька форм моделей управління капіталом. Разом з тим при цьому виникають практичні труднощі, які пов’язано перш за все, з визначенням вартості капіталу, які обумовлено впливом трансформаційних процесів, які проходять у економіці України. Основною причиною цього є те, що цій розрахунок залежить від того, що акції багатьох корпорацій другого ешелону не котуються на вторинному ринку цінних паперів, або ж їх рівень необ’єктивний у зв’язку із спекулятивним характером угод по акціях та незначним їх обсягом.

      Указані обставини не дозволяють сучасним власникам капіталу підприємств України оцінити рівень його ринкової власності на засаді розроблених на заході методів та моделей. Тому, в країнах, де проходять трансформаційні процеси іде не можливо розрахувати ринкову вартість капіталу, розроблено та апробовано ряд методів, які дозволяють ввести у систему оцінки ефективності корпоративного управління показник приблизності, або розрахункової ринкової вартості капіталу корпорації. За основу розрахункової ринкової вартості капіталу взято оцінку бізнесу, яка включає оцінку активів та пасивів корпорації і результат фінансово-господарської діяльності.

      Спираючись на те, що умови та розвиток капіталу в трансформаційний період в Україні майже тотожні, в якості основи для використання подальшого розвитку моделі розрахунку вартості капіталу взято методичний підхід та його виклад, розроблений [213], із включенням особливостей вітчизняної економіки (далі по тексту [213]).

      В дослідженні обґрунтовано раціональну модель оцінки ефективності корпоративного управління на основі даних про ринкову вартість і показники оцінки бізнесу корпорацій, які входять до групи «блакитних фішок» фондового ринку, а потім обґрунтовано рекомендації для практичного її використання з метою оцінки ефективності корпоративного управління на звичайних корпораціях.

      Для використання та розвитку моделі було обрано мережу корпорацій України з даними про фінансово-господарську діяльність за період підготовки дисертації (згідно [215]): «ринкову вартість корпорації було розраховано як суму добутків курсової вартості звичайних і привілейованих акцій корпорації на їх число на початок періоду після звітного. На етапі вибору показників розрахунку ринкової вартості корпорації доцільно включити показники чистого виторгу корпорації (виторг за мінусом ПДВ, мито та акцизів), балансового прибутку, величини власних коштів корпорації, позаоборотних коштів корпорації, величини довгострокових зобов'язань і валюти балансу. Дані показники відбивають стан усіх розділів балансу і характеризують результати фінансово-господарської діяльності корпорації. Джерелом інформації про виторг і балансового прибутку корпорації є форма №2 «Звіт про прибуток та збиток» виторг (нетто) і прибуток (збиток) звітного року». Джерелом інформації про величину власного капіталу корпорації, про величину позаоборотних активів, про валюту балансу, про величину довгострокових зобов'язань є форма №1 балансу.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.