У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості формування життєвих циклів і характеру розвитку підприємств роздрібної торгівлі України

     

      Виходячи з авторського розуміння рівня розвитку, для його оцінювання доцільно застосовувати, в першу чергу, методи визначення стадії життєвого циклу. Але, як показало проведене вище дослідження, існуючі методи оцінки розвитку зосереджуються не на стадіях життєвого циклу, а на різноманітних показниках діяльності. Тому у даній частині дисертаційної роботи скористаємося результатами власних досліджень, представленими в розділі 1.2., в якому нами було запропоновано універсальну п’ятистадійну модель життєвого циклу з набором критеріїв їх визна¬чення.

      Логіка авторських пропозицій щодо розробки науково-методичного підходу до оцінки рівня розвитку підприємств роздрібної торгівлі на основі стадій життєвого циклу, представлена послідовністю етапів (рис. 2.2):

      1. Обґрунтування ключових індикаторів (критеріїв) переходу підприємст-ва роздрібної торгівлі на нову стадію життєвого циклу та формування інформа-ційної бази оцінки. В якості таких критеріїв нами пропонується обрати показ-ники змін обсягів товарообороту, чистого прибутку, інвестиційних витрат, частки ринку та чисельності працівників. Доцільність вибору товарообороту в якості критерію оцінки рівня розвитку зумовлена тим, що для торговельного підприємства цей показник відображає обсяги його основної діяльності та фор-мує підґрунтя для отримання результату. Чистий прибуток є узагальнюючим і кінцевим результатом діяльності будь-якого підприємства. Його збільшення є стимулом для власників підприємства роздрібної торгівлі, які приймають оста-точне рішення відносно доцільності його розвитку. Розмір інвестиційних ви¬трат показує, скільки коштів витрачає підприємство роздрібної торгівлі на своє функціонування та розвиток. Їх зростання, відповідно до результатів проведе-ного в підрозділі 1.2 дослідження, свідчить про зацікавленість керівництва у якісних змінах на підприємстві. Також розширен¬ня обсягу інвестицій орієнтує керівників на більш інтенсивний шлях розвитку.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.