У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Умови ефективності розвитку підприємства роздрібної торгівлі за рахунок реструктуризації асортименту

     

      Методи управління розвитком, як свідчать результати проведеного дослідження, суттєво різняться за змістом і потребують здійснення різноманітних заходів. Ураховуючи, що в межах однієї дисертаційної роботи неможливо охопити всі можливі вектори розвитку торговельних підприємств, метою подальшого дослідження стало визначення ефективності вибору заходів з реструктуризації.

      Унікальність кожного торговельного підприємства, особливості його ринкової позиції, стратегії і конкурентних переваг, на жаль, не дозволяють роз-робити універсальне методичне забезпечення для кожного реструктуриза-ційного заходу. Тому модель ефективності буде розглянута нами на прикладі реструктуризації асортиментного портфеля за рахунок розширення частки то-варів під власними торговими марками (або private label).

      Такий напрям реструктуризації, як свідчать результати досліджень підрозділу 3.1, є перспективним і активно використовується українськими підприємствами роздрібної торгівлі протягом останніх 6-8 років. Реалізація товарів private label має переваги як для підприємств роздрібної торгівлі, так і для покупців [156]:

      - достатньо ефективна форма підвищення конкурентоспроможності підприємства роздрібної торгівлі в умовах нестабільного зовнішнього оточення;

      - краще розуміння підприємствами роздрібної торгівлі потреб споживачів за рахунок більш тісних зв’язків із покупцями, що сприятиме розширенню обсягів діяльності в торгівлі; - ціни на товари під власними торговими марками на 15-30% нижчі, порівняно з аналогічними товарами відомих брендів виробників за рахунок економії витрат на рекламу та інші способи просування товару;

      - скорочення кількості контрактів з постачальниками, що дає змогу торговельним підприємствам сконцентруватися тільки на високоліквідних контрактах і розробити більш чіткі плани з логістики.

      Звичайно, очевидні переваги реструктуризації асортименту в напряму розвитку власних торгових марок не виключають необхідності підтримки інших товарних груп традиційного асортименту, оскільки, як зазначають зарубіжні фахівці, доцільним є обсяг товарів private label до 40% [155], щоб у споживача завжди був вибір.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.