У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Бюджетування в обліку інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості

     

      Матеріальною основою інноваційного господарства виступають сучасні техніка та технології, що постійно оновлюються. А організаційною – нові економічні форми [12, с. 11.]. Провідну роль при формуванні фірмами інноваційної стратегії займає бюджетування [163] За твердженням В. В. Криворотова інноваційна стратегія, виступаючи основною складовою загальної стратегії та збігаючись з нею по основним параметрам функціонування підприємства з урахуванням його кадрового потенціалу та принципами взаємовідносин з зовнішнім середовищем, сконцентрована на вирішенні завдань, пов’язаних, по-перше, з необхідністю концентрації, раціонального розподілу та ефективного використання обмежених ресурсів підприємства для розвитку пріоритетних напрямків його діяльності, та, по-друге, з постійним моніторингом змін, що відбулися у зовнішньому середовищі, з метою адаптації підприємства до його мінливих умов [68, с. 164].

      Існуюча на підприємствах харчової промисловості система управління інноваційною діяльністю має низку недоліків:

      - в організації процесу планування пріоритет віддається виробничій, а не збутовій складовій інноваційної стратегії підприємства;

      - калькулювання собівартості здійснюється на одиницю виготовленої, а не на одиницю проданої продукції;

      - накладні витрати на інноваційну діяльність у структурі собівартості продукції підприємств харчової промисловості розраховуються у відсотках до виробленої продукції, внаслідок чого вони виступають як змінна величина, що ускладнює аналіз рентабельності виробництва того чи іншого виду продукції;

      - при плануванні відсутні прогнози змін вартісних показників основних факторів виробництва, включаючи технологічне обладнання, сировину, матеріали і т. ін.;

      - в організації обліку прямих витрат на сировину та матеріали, як правило,

     використовується завищена нормативна база, внаслідок чого у плануванні переважає витратний механізм;

      - на підприємствах харчової промисловості фактично відсутня єдність фінансового та економічного планування, що призводить до значних похибок у визначенні потреби підприємства у фінансових ресурсах.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.