У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Рівність як вихідна засада упорядкування податкових відносин

     

      Різні країни не тільки по-різному підходять до закріплення як обов’язку зі сплати податків, так і принципів, на яких побудований цей обов’язок. Вкладається і різний зміст у принципи оподаткування. Так, у Конституції Королівства Іспанії передбачено, що кожен бере участь у фінансуванні суспільних витрат відповідно до своїх економічних можливостей за допомогою справедливої податкової системи, заснованої на принципах рівності і прогресивного оподаткування, яка ні в якому разі не повинна передбачати конфіскацію [63] . Рівність передбачена як головна засада побудови системи оподаткування. У той же час недотримання принципу рівність тягне порушення іншого принципу – справедливості. Отже, при побудові податкової системи принцип рівності не тільки посідає домінуюче місце, й є елементом системи взаємопов’язаних принципів оподаткування.

      Проблема рівності в сфері податково-правового регулювання має багатоаспектний характер. Дослідження реалізації права держави, ухвалюючи закони, обмежувати основні права і свободи громадян, і передусім право на свободу і принцип рівності, знаходиться у центі уваги не лише правників, але філософів і економістів [194; 196] . Втім досягти єдиного розуміння щодо змісту принципу рівності ще й донині не вдалося.

      Однак, рівність та недопустимість дискримінації особи є не тільки конституційними принципами національної правової системи України, а й фундаментальними цінностями світового співтовариства, на чому наголошено у міжнародних правових актах з питань захисту прав і свобод людини і громадянина, зокрема у Міжнародному пакті про громадянські і політичні права 1966 року (статтях 14, 26), Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року (статті 14), Протоколі № 12 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року (статті 1), ратифікованих Україною та у Загальній декларації прав людини 1948 року (статтях 1, 2, 7). Гарантована Конституцією України рівність усіх людей в їх правах і свободах означає необхідність забезпечення їм рівних правових можливостей як матеріального, так і процесуального характеру для реалізації однакових за змістом та обсягом прав і свобод [154] .

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.