У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Стратегічне планування та інституційна підтримка організації управління екологічною складовою сільськогосподарського природокористування

     

      Метою стратегічного планування та концептуальних засад удосконалення організації управління екологічною складовою сільськогосподарського природокористування є стабілізація і поліпшення екологічного стану довкілля за допомогою утвердження національної екологічної політики агровиробництва, як інтегрованого чинника соціально-економічного розвитку держави, для забезпечення переходу до сталого розвитку та впровадження екологічно збалансованої системи природокористування в цілому.

      Розроблення стратегії управління використанням природних ресурсів, насамперед водних та земельних, має соціально-економічний характер, оскільки ступінь використання природних ресурсів визначає економічну ефективність їх використання. Тому основою має бути удосконалена, а у чомусь і абсолютна нова, загальна система управління природними ресурсами з урахуванням принципів сталого розвитку з метою досягнення екологічної рівноваги у довкіллі і життєвого добробуту людей.

      У широкому розумінні стратегія є явищем та інструментом розв’язання проблем у довгостроковій перспективі, яка дає змогу хоча б частково керувати процесами, що відбуваються навколо. Часто стратегія розглядається як зразок, шаблон поведінки чи ідеальна модель, до якої прагнуть наблизитися через управління.

      Як зауважують З.Є. Шершньова, С.В. Оборська, теорія й практика менеджменту створили стратегічне управління, де теорією є концепція стратегічного управління, а практикою — різні варіанти побудови системи стратегічного управління [154, С.115-116]. Автори виділяють дві основні концепції стратегії — філософську та організаційно-управлінську. Відповідно, стратегію можна розглядати як філософію, позицію, спосіб життя, що не дає зупинитися на досягнутому, а орієнтує на постійний розвиток, інтегральну частину менеджменту, що дає змогу усвідомити майбутнє тощо. Організаційно-управлінська концепція стратегії пов’язана з конкретними діями, заходами та методами здійснення стратегічної діяльності. Отже, стратегія управління – це процес формування загальних довгострокових цілей та задач на основі обраних пріоритетів та план дій досягнення поставленої мети.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.