У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організаційно-управлінська концепція стратегії сільськогосподарського природокористування

     

      Національний екологічний потенціал характеризується відносною розвиненістю та ще далекий від принципів і стандартів європейської інтеграції та ідеї сталого розвитку: збалансованість екосистемного і природоресурсного потенціалів, за якого досягається раціональне природокористування з відтворенням екосистем, якість і стан безпеки природних екосистем, здатність саморегуляції і самовідтворення, ефективність механізмів регулювання взаємодії суспільства і природи, державного впливу на зміцнення національного екологічного потенціалу. Відмінною ознакою і фундаментальним принципом сталого розвитку є екосистемний підхід до вирішення проблем будь-якого масштабу і рівня: глобального, національного, регіонального і місцевого. Екосистемний підхід ґрунтується на ощадливому, а не споживацькому ставленні до природи [159]. На реалізацію екосистемного підходу в Україні спрямована Комплексна програма впровадження на національному рівні рішень, ухвалених на Всесвітньому саміті зі сталого розвитку на 2003–2015 роки [16], яка вже, на жаль, є застарілою.

      Пашков І.А. наголошує, що розглядаючи земельні ресурси як складову частину екосистеми, слід виходити з того, що екосистема – це єдиний природний комплекс, утворений живими організмами і середовищем їх існування, де живі й неживі елементи пов'язані між собою обміном речовин та енергії [31].

      І земля, і вода є складовими сільськогосподарської екосистеми. Для того, щоб земля і вода лишались постійним джерелом багатства людей, засобами агровиробництва, потрібна концепція сталого сільськогосподарського природокористування.

      Головна мета такої концепції – досягнення оптимального співвідношення між економічним зростанням, нормалізацією якісного стану земельних ресурсів та задоволенням потреб населення.

      Концепція управління — це система ідей, принципів, уявлень, що зумовлюють мету функціонування об’єкта, механізми взаємодії суб’єкта та об’єкта управління.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.